Atletico Madrid, Hertha'nın Brezilyalı golcüsü Matheus Cunha için 30 milyon euro ödedi

Kadrosunda santrfor olarak yalnızca Luis Suarez bulunan ve Angel Correa'nın skor katkısıyla yoluna devam eden Atletico Madrid, Hertha Berlin'den Mathues Cunha'yı transfer etti. 22 yaşında Brezilyalı golcü, Tokyo 2020 finalinde gol atarak olimpiyat şampiyonluğu yaşamıştı.

La Liga şampiyonu Atletico Madrid, golcüsünü Bundesliga'da buldu. İspanyol ekibi Hertha Berlin'in 22 yaşındaki Brezilyalı santrforu Cunha'yı 30 milyon euro bonservisle kadrosuna kattı.

Transfer döneminde Serie A ekibi Udinese'nin Arjantinli orta saha oyuncusu Rodrigo De Paul için 35 milyon euro ödeyen Diego Simeone'nin takımı, forvet hattını da Matheus Cunha'yla güçlendirdi. 2019-20 sezonunun devre arasında RB Leipzig'den Hertha'ya 18 milyon euroya transfer olan sambacı, geçen sezon Bundesliga'da 27 maçta 7 gol, 5 asistle oynamıştı.

Cunha, Leipzig'e ise 2018 yazında İsviçre'nin Sion takımından 15 milyon euroya transfer olmuştu. Böylece Brezilyalı golcü için 3 sezonda 60 milyon euro ödenmiş oldu.

Atletico Madrid, Hertha'nın Brezilyalı golcüsü Matheus Cunha için 30 milyon euro ödedi

HENÜZ MİLLİ OLMADI

Atletico Madrid kulübü Cunha'yla 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Yıldız isim bugüne kadar Brezilya Milli Takımı formasını hiç giymedi. Genç golcü, A Milli Takım'ın Dünya Kupası eleme maçları için açıklanan aday kadrosuna çağırılmıştı. Buna karşın sambacıların Tokyo 2020'deki olimpiyat takımında forma giydi ve olimpiyat şampiyonluğu yaşadı. İspanya'ya oynanan ve 2-1 kazandıkları final maçında da bir gol atmıştı.

Sezona Celta Vigo deplasmanında 2-1 kazanarak başlayan Atleti, bu hafta da evinde Elche'yi tek golle geçti. 2 maçta 3 golü de Arjantinli kanat forveti Angel Correa kaydetti. Başkent ekibi La Liga'nın 3. haftasında Villarreal'i ağırlayacak. Atletico Madrid kadrosundaki tek santrfor 34 yaşındaki Uruguaylı yıldız Luis Suarez'di...

Atletico Madrid, Hertha'nın Brezilyalı golcüsü Matheus Cunha için 30 milyon euro ödedi ile ilgili etiketler Atletico Madrid La Liga Matheus Cunha hertha berlin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.