Atıştırmalık böcek otomatı görenleri şaşırttı: Çikolata kaplı ipek böceği...

Japonya'da Uzak Doğu'daki diğer ülkelere oranla böcek yemenin yaygın olmamasına rağmen atıştırmalık böcek otomatı kuruldu. Meraklıların büyük ilgi gösterdiği böcek otomatında, hamam böceğinden çekirgeye, tarantuladan çikolata kaplı ipek böceğine kadar birçok seçenek var.

Japonya'nın Tokyo şehrinde en işlek caddelerinden olan Ameyoko'da bir iş hanının girişine böcek otomatı yerleştirildi. İlginç otomatta hamam böceğinden çekirge çeşitlerine, eşek arısından bambu kurduna, akrepten tarantulaya kadar farklı seçenekler meraklıların beğenisine sunuluyor.

FİYATLARI 35 LİRA İLE 200 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Mutfak kültüründe böcek yemenin yaygın olmadığı Japonya'da fiyatları 450 yen (yaklaşık 35 lira) ile 2 bin 600 yen (yaklaşık 200 lira) arasında değişen seçenekler, bölgeden geçenlerden yoğun ilgi görürken, bazıları ise yalnızca fotoğrafını çekmek ya da bu alışılmadık fikre tanıklık etmek için otomatı ziyaret ediyor.

Atıştırmalık böcek otomatı görenleri şaşırttı: Çikolata kaplı ipek böceği...

"SALGINDAN SIKILDIK, EĞLENCESİNE GELDİK"

Bir arkadaşıyla birlikte böcek otomatını görmeye gelen 28 yaşındaki Ken Mitsuke, böcek yemediğini ancak ilk kez otomatı ziyaret ettiğini söyledi. Mitsuke, "Bugün neden geldiniz?" sorusuna ise, "Covid-19 salgını nedeniyle yapacak bir şey yok. Sıkıldık ve eğlencesine geldik" şeklinde yanıt verdi.

Atıştırmalık böcek otomatı görenleri şaşırttı: Çikolata kaplı ipek böceği... - Resim : 2

VATANDAŞLAR "HER GÜN YERİM" DİYOR

Otomatı ilk kez ziyaret eden ve akrep satın alan 67 yaşındaki Higashi Okazawa da "Lezzetli gözüküyor mu?" şeklindeki soru karşısında, "Her gün hiç aksatmadan yerim! Tabii ki şaka yapıyorum!" ifadelerini kullandı.

Aldıkları çikolata kaplı ipek böceğinin tadını kamera önünde deneyen 21 yaşındaki Shouta Ono ve 28 yaşındaki Tomoharu Okazaki ise, "Çıtır çıtır bir kıvamı var. Acı bir lezzette, ancak tadı güzel" yorumunda bulundu. İkili, "Her gün yer miydiniz?" sorusuna ise, "Bu şekliyle her gün yerdim" diye yanıt verdi.

Atıştırmalık böcek otomatı görenleri şaşırttı: Çikolata kaplı ipek böceği... - Resim : 3

Atıştırmalık böcek otomatı görenleri şaşırttı: Çikolata kaplı ipek böceği... ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.