Atina'dan bir skandal daha: Türkiye’yi BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e şikayet etti!

Son dönemde birbiri ardına skandal hamlelere imza atan Atina, bu kez de Ege adalarındaki egemenliğine meydan okuduğu gerekçesiyle Türkiye’yi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e şikayet etti. 4 sayfalık mektupta, Türkiye, eylemleriyle bölgede barış ve istikrara zarar vermekle suçlandı.

Euronew Türkçe ve AFP ajansının aktardığına göre, Yunanistan’ın BM’deki Temsilcisi Büyükelçi Maria Theofili, Guterres’e gönderdiği 4 sayfalık mektupta, “Türkiye’nin Ege denizindeki adalarda Yunanistan’ın egemenliğine doğrudan meydan okuduğu ve bölgeyi istikrarsızlaştıran düşmanca ve revizyonist bir politika izlediğini” iddia etti.

Mektupta, Türkiye, eylemleriyle bölgede barış ve istikrara zarar vermekle suçlandı.

Mektupta, “Yunanistan, Türkiye’yi, yasal olarak asılsız ve tarihsel olarak yanlış iddialarla Yunanistan’ın Ege adaları üzerindeki egemenliğini sorgulamaya son vermeye ve Yunanistan’ı savaşla tehdit etmekten kaçınmaya davet eder” ifadeleri yer aldı.

 

BARDAĞI TAŞIRAN DAMLALAR

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında, Atina’nın hamleleri nedeniyle ciddi gerginlik yaşanıyor.

Atina, ev sahipliğini yaptığı NATO tatbikatına Türkiye’yi dahil etmemesi, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in ABD ziyaretinde Türkiye’ye F-16 verilmemesi yönünde talepte bulunması, bardağı taşıran damlalar olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke hükümetleri arasında yapılması öngörülen toplantıyı iptal etmiş, Miçotakis’le artık görüşmeyeceğini bildirmişti.

 

"‘ÜÇÜNCÜ KİŞİLERİ BU İŞİN İÇİNE SOKMAYALIM’ DEDİ, GİTTİ..."

Edinilen bilgiye göre; Erdoğan başkanlığında düzenlenen MYK toplantısında, Miçotakis’in ABD Kongresi’nde yaptığı konuşma gündeme geldi. Erdoğan’ın, “Yunanistan’la stratejik işbirliği görüşmeleri yapabilirdik ama son açıklamalarından sonra onu da değerlendirmemiz gerekir. Miçotakis ‘Üçüncü kişileri bu işin içine sokmayalım’ dedi, gitti, ABD ile bu konuyu konuştu. Stratejik işbirliği ve ortaklık meselesini mutlaka gözden geçirmemiz gerekiyor”diye tepki gösterdiği öğrenildi.

MİÇOTAKİS'TEN CEVAP: İLETİŞİMİ KESECEK TARAF BİZ OLAMAYIZ

Miçotakis bir soru üzerine “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğini ve egemenlik haklarını savunmayacağımı, ya da Türkiye’nin revizyonist güç gibi davranmasını uluslararası alanda dile getirmeyeceğimi zannediyorsa, yanlış yapıyor” dedi. Miçotakis, “Komşularımızla iletişimi kesecek taraf biz olmayacağız” diye de ekledi.

Kaynak: Milliyet

Atina'dan bir skandal daha: Türkiye’yi BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e şikayet etti! ile ilgili etiketler Atina Birleşmiş Milletler BM Yunanistan Mektup
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.