Atilla Peker'e Kutlu Adalı cinayeti hakkında soruşturma açıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker hakkında gazeteci Kutlu Adalılı'nın KKTC'de öldürülmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada KKTC'den gerekli belgelerin alınması için yazışmaların yapılması ve muhtemel delillerin temini için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

KKTC'de gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker hakkında, Kutlu adalı cinayeti ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavclık, "Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Cumhuriyet
Başsavcılığımıza gönderdiği “Gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi” olayına ilişkin
çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirme sonucu iddiaya
konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuştrma yapmasının Türk Ceza
Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine dilekçe içeriğinde
bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç
duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine
ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının
alınması için çalışmalara başlanmıştır."

Atilla Peker'e Kutlu Adalı cinayeti hakkında soruşturma açıldı

NE OLMUŞTU?

Kutlu Adalı, 6 Temmuz 1996 gecesi evinin önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda öldürüldü. Polis Genel Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sonuç vermedi ve cinayeti kimin işlediği belirlenemedi. Bunun üzerine eşi İlkay Adalı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye aleyhine dava açtı. 31 Mart 2005'te mahkeme, cinayet hakkında yeterli ve inandırıcı araştırma yapılmadığı gerekçesi ile Türkiye'yi mahkûm etti. Manevî tazminat olarak İlkay Adalı'ya üç ay içinde ödenmek üzere 20 bin avro, mahkeme masrafları için ise 75 bin avro, toplamda ise 95 bin avro Türkiye'ye para cezası kesildi.

Atilla Peker'e Kutlu Adalı cinayeti hakkında soruşturma açıldı ile ilgili etiketler Sedat Peker soruşturma cinayet Atilla Peker kutlu adalı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.