'Ateşkes için Ermenistan'ın işgalden çekilmesi lazım'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile düzenlenen ortak basın toplantısında Ermenistan-Azerbaycan çatışması hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Azerbaycan'ın ateşkes ilan edebilmesi için Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi lazım. Azerbaycan istediği zaman her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"ULUSLARARASI TOPLUM ERMENİSTAN'A ÇAĞRIDA BULUNMALI"

Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları;

"Azerbaycan'ın kendi topraklarını savunmak için yeterli gücü var. Son derece meşru bir çağrıda bulunuyor. Somut bir destek talebi olmadı Türkiye'den. Olur da bu sorun çözülmez ve bizden herhangi bir talepte bulunursa, bu desteği vermekten çekinmeyiz. Bu sorunun çözülmesi her şeyden önce Ermenistan'ın lehine olur. Bunu herkese saldırarak yapıyor, barışın, huzurun gelmesi en çok Ermenistan'ın işine gelecek. Uluslararası toplumun da Ermenistan'a ciddi çağrıda bulunması gerekiyor.

"HAKSIZSIN DİYEBİLMELİLER"

Rum Kesimi ve Yunanistan'ın AB'yi rehin almak istemesiyle ilerleme kaydedemiyoruz. AB üyesi olduğu için Yunanistan ile işbirliği göstermelerini anlıyoruz ama küresel bir örgüt olmak istiyorlarsa, haksız bulduğu zaman "Sen de haksızsın diyebilmeliler. Biz iyi niyetli olduğumuzu bazı jestlerle gösterdik ama haklı olduğumuzu da kararlılıkla gösterdik.

"AB İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Dünkü açıklamaya bakarsak, yine Rum Kesimi ve Yunanistan'ı tatmin etmek için yapılan açıklamalar. Üstü kapalı şekilde yaptırım tehdidinde bulunuyor. Bu açıklamalardan yaptırım kararı çıkmadı diye sevinecek ülke değiliz. Bir taraftan Sevilla haritasını tanımıyoruz diyorsunuz, bir taraftan Yunanistan'ın bu harita üzerinden maksimalist isteklerine boyun eğiyorsunuz. Bir taraftan aba altından sopa göstermeye çalışmak, bir taraftan üye ülkeleri tatmin etmeye çalışmak çabası işe yaramıyor. Biz yine de AB ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu söyleyebiliriz ama AB'nin de buna uygun davranması gerekiyor."

'Ateşkes için Ermenistan'ın işgalden çekilmesi lazım' ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.