Ateş nasıl düşürülür? Yüksek ateşe ne iyi gelir, nasıl geçer?

İnsanların yapısal olarak kendilerine has bir vücut ısısı vardır. Bu vücut ısısı 38 üstüne çıktığı zaman yüksek ateş olarak bilinir. Bu yüksek ateş insanların sağlığını olumsuz yönde etkiler. Özellikle küçük çocuklarda yüksek ateş meydana gelmesi çeşitli hastalıklara neden olabilir. Çocuklarımızın ve kendi sağlımız için evde ateş düşürme yöntemleri nelerdir? Yüksek ateşe ne iyi gelir? Bebeklerde ve çocuklarda yüksek ateş nasıl düşürülür? Evde ateş düşürme yolları nelerdir? İşte o yöntemler...

Ateş nasıl düşürülür? Yüksek ateşe ne iyi gelir, nasıl geçer?

Özellikle soğuk kış aylarında mevsimsel olarak soğuk almamız ile beraber öksürük ve yüksek ateş meydana gelir. İnsanların yapısal olarak kendilerine has bir vücut ısısı vardır. Bu vücut ısısı 38 üstüne çıktığı zaman yüksek ateş olarak bilinir. Bu yüksek ateş insanların sağlığını olumsuz yönde etkiler. Özellikle küçük çocuklarda yüksek ateş meydana gelmesi çeşitli hastalıklara neden olabilir. Çocuklarımızın ve kendi sağlımız için evde ateş düşürme yöntemleri nelerdir? Yüksek ateşe ne iyi gelir? Bebeklerde ve çocuklarda yüksek ateş nasıl düşürülür? Evde ateş düşürme yolları nelerdir? İşte merak edilen ateş düşürme yöntemlerine değinelim...

Ateş düşürme yöntemleri nelerdir?

Soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte özellikle küçük çocuklarda ve bebeklerde soğuk almasıyla beraber öksürük ve yükse ateş meydana geliyor. Evde ateş düşürmek için ne yapılır? Aşağıda belirttiğimiz ateş düşürme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

  • Ilık bir su ile duş alın: Yüksek ateşi olanlar evde ılık bir su ile duş almaları ateşin düşmesine ve rahatlamanıza yardımcı olur.
  • Başınıza veya el ve ayak bileğinize ıslak havlu koyun: Yükse ateşi olanlar bir el havlusunu soğuk buz ya da suya koyarak beklettikten sonra havluyu sıkarak iki kat yaptıktan sonra boyun veya el ve ayak bileğinize koyup beklediğiniz zaman ateşin düşmesine yardımcı olur.
  • Bol sıvı tüketin: Vücutta meydana gelen ateş sonucu vücut sıvı kaybeder. Bunlar dolayı bol bol sıvı içecekler tüketmeniz oluşan sıvı kaybını engeller, ateşinizi düşürür.
  • Besin ilavesi: Bolca meyve ve sebze tüketin. Ev yapımı sıcak çorba ve bitki çayları için. Yağlı ve ağır yemekler tüketmeyin. Sindirilmesi kolay besinler tüketin.
  • Sirkeli su: Sirkeli su ile ateş düşürebilirsiniz.
  • Yüksek ateşlenme sonucu genellikle evde annelerimizin uyguladığı yöntemlerden birisi sirkeli su ile ateş düşürmektir. Sirke olarak elma sirkesini kullanın. Bir kaba birazcık elma sirkesi ve su koyduktan sonra bir havlu veya bir bez alarak sirkeli suya koyduktan sonra koltuk altı veya ayak bileklerimize koyduğumuz zaman vücut ısısını dengeler ateşimizin düşmesine yardımcı olur.


Bebeklerde ve çocuklarda ateş düşürme yöntemleri nelerdir?

Havaların soğumasıyla beraber özellikle çocuklarda ve bebeklerde yüksek ateş, öksürük gibi hastalıklar meydana gelir. Çocuklarda ve bebeklerde meydana gelen yüksek ateş birçok hastalığın meydana gelmesine neden olur. Annelerin korkulu rüyası olan yüksek ateş düşürmek için ne gibi yöntemler uygulanır, kısaca bahsedelim...

  • Çok kalın kıyafetler giydirilmemeli, daha hafif ve rahat kıyafetler giydirin
  • Çok sıcak ortamda bulundurmayın, oda ısısı 21 ve 22 dereceden yüksek olmamalı
  • Bir kaba soğuk su konularak bir havlu veya bez yardımı ile çocuklarımızın koltuk altı, boyun çevresine soğuk suda bekletilen bez veya havluyu ikiye katlayarak koltukaltı ve boyun çevresinde biraz bekletin.
  • Vücudun ateşlenmesi sonucu vücut sıvı kaybeder bundan dolayı bol bol sıvı içecekler verin.
  • Çocuğun yaşına göre uygun olan ateş düşürücü şurup ve fitiller kullanılmalı.
  • Bir bardağa limonun suyu ve su ile karıştırılarak çocuğa aç karna içirtilmeli.
  • Çocuklarda ateş düşürmek için evde kaynattığımız ıhlamurun içine bir çay. kaşığı nane koyularak çocuklara içirtilmesi ile ateşin düşmesine yardımcı olur.
  • Parasetomole içeren ilaçlar ile çocukların rahatlamasına yardımcı olur
  • Bir çaydanlığın içine ince ince kıyılmış maydanoz atıp su ile kaynattıktan sonra çocuğunuza içirtin bu şekilde sabah öğle akşam düzenli olarak içirirseniz çocuğunuzun ateşinin düşmesine yardımcı olur.
  • Özellikle aspirini kesinlikle ateş düşürücü olarak bebeklere ve çocuklara verilmemelidir.

 
Hangi yiyecekler, çaylar ateş düşürür?

Yeşil çay: Yeşil çayda bulunan keteçin adlı madde ateşin düşürülmesine önemli bir rol oynar. Aynı zamanda hızlı yağ yakmanıza, kansere yakalanma riskini azaltır.

Arpa suyu: Önemli bir tahıl bitkisi olan arpayı suya koyarak kaynatıp beklettikten sonra içilerek ateşin düşmesini sağlar aynı zamanda doğal bir iltihap ve balgam sökücüdür.

Kuru üzüm çayı: Bir fincan kuru üzümü suyun içine koyarak kaynatın, biraz soğumaya bıraktığınız zaman rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ateşin düşmesine yardımcı olur aynı zamanda damar tıkanıklığını giderir, bağışıklığınızı güçlendirir.

Zencefil: Saymakla bitmeyen birçok hastalığa faydası olan zencefil doğal bir ateş düşürücüdür.

Marul Çayı: Bir tutam marulu kaynamış suya koyun beklettikten sonra için ateşinizin düşmesine ve içinde bol miktarda bulunan potasyum ve fosfor bakımından zengin olan marul sizi mikroplardan korur ve cildinizi korur.

Çörek otu yağı: Ayet ve hadislerde çokça belirtilen çörek otu soğuk algınlığı ile beraber gelen yüksek ateş düşürmede doğal bir şifa kaynağıdır. Çoğunuzun burnuna çörek otu yağı damlatılarak ateşin düşmesine yardımcı olur.

Ateş nasıl düşürülür? Yüksek ateşe ne iyi gelir, nasıl geçer? ile ilgili etiketler Bebek Çocuk hastalık ateş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.