Ateş Kara: Asıl gereken tam kapanma!

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni koronavirüs tedbirlerini değerlendirdi. Alınan kısmi kapanma kararının yeterli olmayacağını savunan Kara, "Biz salgında hızlı ve etkili bir hamleyi yapmak istiyorsak tam kapanma asıl gereken" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vaka ve ölü sayılarının artması nedeniyle Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma sürecine geçileceğini açıkladı.

Erdoğan, hafta içi kısıtlama saatlerinin 21.00'den 19.00'a çekildiğini ve yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanların bayram sonuna kadar faaliyetlerine ara verildiğini söyledi.

"TAM KAPANMA DEĞİL AMA CİDDİ BİR KAPANMA İŞLEMİ YAPILDI"

Yeni kısıtlamaları Habertürk'te değerlendiren Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Bizim için tabii ki öncelikle, doktor arkadaşlarımızın önerdiği gibi, biz salgında hızlı ve etkili bir hamleyi yapmak istiyorsak tam kapanma asıl gereken" dedi.

Ateş Kara: Asıl gereken tam kapanma!

Önlemlerle ilgili kararları politikacıların aldığını belirten Kara, "Tam kapanma yapılır, yapılmaz, nasıl yapılır politikacıların işi. Onlar da benim gördüğüm kadarıyla tam kapanmayı değil ama ciddi bir kapanma işlemi yaptı. Neredeyse bizim geçen dönemlerde elde ettiğimiz vaka düşüşünü sağladığımız dönemlerdeki kısıtlamalar geldi" ifadesini kullandı.

Ateş Kara: Asıl gereken tam kapanma! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Korona Koronavirüs Bilim Kurulu kapanma Ateş Kara
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.