Ateş çemberinde şiddetli deprem!

Pasifik ateş çemberi olarak adlandırılan bölgede bulunduğu için sismik aktivitenin çok sık görüldüğü ülkelerden olan Şili'de şiddetli bir deprem daha kaydedildi. Yerin yaklaşık 30 kilometre derinliğinde ve denizde meydana gelen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Güney Amerika ülkesi Şili'de 5,2 büyüklüğünde deprem yaşandı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), denizde meydana gelen ve yerin 30,9 kilometre derinliğinde yaşanan depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Iquique şehrinin 54 kilometre güneybatısı olduğunu bildirdi.

Şili İçişleri ve Kamu Güvenliği Bakanlığı Ulusal Acil Durum Ofisi (ONEMI), depremin ardından "tsunami" uyarısı yayınlamadı.

Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden biri olan Şili, "ateş çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda bulunuyor. 

Ateş çemberinde şiddetli deprem! ile ilgili etiketler deprem Şili pasifik ateş çemberi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.