Atatürk'ün ismini söylemeyen tercümanla ilgili gelişme: Bir daha görev verilmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in düzenlediği ortak basın toplantısında Atatürk'ün adını söylemeyen tercüman büyük tepki çekmişti. Konuya ilişkin Hürriyet'te yayınlanan köşe yazısında değerlendirmede bulunan Ahmet Hakan, "Dışarıdan temin edilen bu tercümana bir daha görev verilmeyecekmiş" dedi.

Geçtiğimiz gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Etiyopya Başbakanı Ahmet konuşmasında, "Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk'ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut dönüşümcü liderliğine kadar Türkiye'nin ulus inşasında örnek olduğunu ve her yönden istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtmekten memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

TERCÜMAN, ATATÜRK'ÜN ADINI SÖYLEMEDİ

Eş zamanlı tercüme yapan tercüman ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını söylemeyerek, "Son derece büyük reformist olan ve karizmatik liderinden bu yana, mevcut liderliği çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla, son derece önemli bir gelişmeyle, çok önemli bir ulus oluşturma ve sürekli her alanda büyümeyi gerçekleştirmiş bir ülke" ifadelerini kullandı.

"BİR DAHA GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ"

Tercümanın Atatürk'ün adını söylememesi sosyal medyada da büyük tepki çekti. Konuyu Hürriyet'teki köşesine taşıyan Ahmet Hakan, "Biliyorum, simultane tercümanlık koştur koştur yapılan zor bir iştir. Ama bu tercümanın yaptığının, simultane tercümanlığın zorluğuyla izah edilecek bir tarafı yok. Nitekim dışarıdan temin edilen bu tercümana bir daha görev verilmeyecekmiş" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün ismini söylemeyen tercümanla ilgili gelişme: Bir daha görev verilmeyecek ile ilgili etiketler Atatürk basın toplantısı Ahmet Hakan tercüman
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.