Atatürk'ün ismi askeri kurs yönergesinde duruyor!

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Mustafa Kemal Atatürk'ün adının, askeri kurs yönergelerinden çıkarıldığını iddia etti. SuperHaber, konuyu araştırdı... Çıkarılan yeni bir yönergenin olmadığı, 2010 yılında çıkarılan yönergenin halen geçerli olduğu ve Atatürk'ün isminin kaldırılmadığı bilgisine ulaştı.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, 'Atatürk, askerlerin kurs yönergesinden çıkarıldı' başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Okurlarına "Bugüne kadar hiç duymadığınız bir konuyu aktaracağım" diyen Öztürk, "Önceki yönergelerde 8 ayrı yerde Atatürk adı, ilkeleri yer alırken, üniversitede son şekli verilen ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinden Atatürk adı tamamen çıkarıldı ve 'Hizmete Özel' kaydı ile uygulamaya konuldu." iddiasında bulundu.

Öztürk, yazısının devamında eski yönergenin "Astsubaylık Eğitimi Kazandırma Eğitiminde amaç astsubay adaylarının ASTTASAK eğitiminin amacı doğrultusunda görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Anayasamızın temelini teşkil eden Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş ve bilimsel yaklaşımla kavrama ve yerine getirme yeteneği kazandırılmasıdır." şeklinde olduğunu, yenisinde ise şu ifadelerin yer aldığını öne sürdü:

"Astsubaylık Anlayışı Kazandırma eğitimlinde amaç astsubay adaylarının ASTTASAK eğitiminin amacı doğrultusunda görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili mevzuat doğrultusunda bilimsel düşünebilme becerisini kullanarak kavrama ve yerine getirme yeteneği kazandırılmasıdır."

SUPERHABER ARAŞTIRDI: YÖNERGEDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK!

SuperHaber, Öztürk'ün iddiasını araştırdı. Buna göre, Milli Savunma Üniversitesi'nde yönerge değişikliği olmadığı öğrenildi.

Atatürk'ün ismi askeri kurs yönergesinde duruyor!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İSMİ YÖNERGEDE DURUYOR

Üniversitede halen, 2010 yılında çıkan KKY 51-19 'Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Yönergesi'nin kullanıldığı bilgisine ulaşıldı. Yönergede Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin de kaldırılmadığı görüldü.

Bu noktada, tecrübeli bir gazeteci olan Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ü bu konuda kimin yanılttığı ise merak konusu oldu.

ÖZTÜRK'ÜN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Atatürk'ün ismi askeri kurs yönergesinde duruyor! ile ilgili etiketler SuperHaber Mustafa Kemal Atatürk Milli Savunma Üniversitesi Saygı Öztürk yönetmelik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.