Atatürk tartışması yeni bir partiye dönüşür mü?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP içindeki 'Atatürk' tartışmalarına değindi. Kaftancıoğlu'nun konuşmasının partideki fay hattını harekete geçirdiğini belirten Selvi, "Siyasi sonuçları olur mu bilmem ama CHP’deki Atatürk tartışmasını ciddiye almak gerekiyor." dedi. Selvi, 'Atatürk tartışması yeni bir partiye dönüşür mü?' sorusuna da yanıt verdi.

Abdulkadir Selvi, 'CHP’deki Atatürk tartışması ciddi' başlıklı yazısında "Atatürkçü ve Kemalist olarak tanımlayan bir grup CHP’de pasifize edildiklerini düşünüyor." ifadesini kullandı.

Muharrem İnce'nin CHP'de Atatürk düşmanları olduğu söylemlerini dile getiren Selvi, "10 Haziran hareketinden gelen ve HDP’ye yakın duran isimlerin partiye egemen olduğunu, gerçek Atatürkçülerin ise dışlandığını düşünüyorlar." dedi.

Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP’de en ciddi bölünme olan Güven Partisi de benzer tartışmaların ürünü olarak ortaya çıkmıştı. Atatürk tartışmasının yeni bir partiye dönüşeceğini düşünmüyorum. Öyle bir tablo yok. Ama Kılıçdaroğlu’nun tedbir almasını gerektirecek bir durum söz konusu. Atatürk’ün partisi CHP’de Atatürkçüler huzursuz.

CHP’LİLER BÜYÜTTÜ

Atatürk tartışması CHP’deki ekipleri harekete geçirince parti yönetimi iktidarı suçlamayı tercih etti. Oysa tartışma CHP’li Uluç Gürkan’ın, Taksim toplantılarının konuğu olan Canan Kaftancıoğlu’na, “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” diye sorması üzerine başladı. Kaftancıoğlu’nun “Kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” diye yanıt vermesi üzerine tartışma Türkiye’nin gündemine yerleşti.

İşin büyüyüp CHP içinde bir hesaplaşmaya dönmesi ise bir grup CHP milletvekilinin attığı tweet’ler üzerine başladı. İki örneği almak istiyorum.

Mehmet Akif Hamzaçebi:

“Cumhuriyetimizin ve üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü şükranla anıyorum. ATATÜRK’ü anmak saygının ötesinde onurdur, gururdur. ATATÜRK’ün ismini anmakta tereddütü olanlar O’nunla problemi olanlardır.”

Mehmet Ali Çelebi:

“Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma burası CHP. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir. Mustafa Kemal’in askerleriyiz!”

 CANAN KAFTANCIOĞLU İLE HESABI OLANLAR

İkinci kez İstanbul il başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, kongre süreçlerinde bazı CHP’lilere karşı kıran kırana bir mücadele verdi. Kaftancıoğlu, belediye başkanlarının belirlenmesi sürecinde de istifa edip geri almasına rağmen bazı isimlere karşı direndi. Kaftancıoğlu en son CHP kurultayında Tuncay Özkan ile Yıldırım Kaya’nın seçilmemesi için elinden geleni yaptığını açıklamıştı.

Canan Kaftancıoğlu ile geçmişe dayalı kavgası olanlar Atatürk üzerinden hesaplarını görmeye çalıştılar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Atatürk tartışması yeni bir partiye dönüşür mü? ile ilgili etiketler CHP Canan Kaftancıoğlu Atatürk Abdulkadir Selvi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.