Atatürk sözleri! 10 Kasım mesajları! Atatürk'ün unutulmaz sözleri!

Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938 yılı saat 09.05'de hayata veda etmesinin ardından 81 yıl geçmesi üzerine, Ülke genelinde Ulu Önder özlemle anılacak. Vatandaşlar en güzel 10 Kasım mesajlarını merakla araştırmaya başladı. İşte, Atatürk sözleri! 10 Kasım mesajları! Atatürk'ün unutulmaz sözleri! Detaylar haberimizde....

Her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinlikler ve anma törenleri ile hatırlanacak olan Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. yıl dönümünde saygı sevgi ve özlemle anılacaktır. Birçok kişi Atatürk şiirlerini araştırmaya başladı. İşte, Atatürk sözleri! 10 Kasım mesajları! Atatürk'ün unutulmaz sözleri! Detaylar haberimizde...

Atatürk sözleri! 10 Kasım mesajları! Atatürk'ün unutulmaz sözleri!

ATATÜRK SÖZLERİ!

-Anadolu, en büyük hazinedir.

-Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.

-Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.

-Ben, 1919 yılı mayısı içinde Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin soyluluğundan doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım.

-Ben manevî miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.

-Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.

-Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.

-Bizce, Türkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en saygın düzeyde, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır.

-Çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı bu yaptıklarımın hiç birini yapamazdım.

-Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

 

 

Atatürk sözleri! 10 Kasım mesajları! Atatürk'ün unutulmaz sözleri! ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Türkiye Cumhuriyeti 10 Kasım şiir Söz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.