Atatürk silüeti artık koruma altında!

Ardahan'ın Damal ilçesinde ortaya çıkan Atatürk silüetinin bulunduğu bölge "Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ilan edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 23 Ekim 2019 günü aldığı kararla Ardahan’ın Damal ilçesindeki bir araziyi Atatürk Silüeti Doğal Sit Alanı olarak belirledi.

Atatürk silüeti artık koruma altında!

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre: Atatürk silüeti, 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi.

Erdoğan Kumru'nun 1975'de çektiği silüet fotoğrafını Genelkurmay Başkanlığına gönderilmesiyle bu doğa olayı Türkiye'de duyuldu.

SADECE 20 DAKİKA SÜRÜYOR

Silüet, Karadağlar eteğinde özellikle haziranda başlayarak temmuz sonuna kadar havanın bulutsuz olduğu günlerde 17.50-18.10 saatlerinde izlenebiliyor.

Atatürk silüeti artık koruma altında! - Resim : 2

Atatürk silüetinin oluşumu, 1995'ten itibaren her yıl temmuz ayında düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" ile kutlanıyor.

Atatürk silüeti artık koruma altında! ile ilgili etiketler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ardahan Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.