Atatürk heykeli etrafında "tavaf" benzeri protesto!

Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıt vandalların hedefi oldu. Yaşanan provokatif saldırının ardından heykel etrafında toplanan bazı vatandaşlar ise "tavaf" benzeri bir protesto eylemine imza attı..

Samsun'da bazı şahıslar, Atatürk anıtının ayaklarına bağladıkları halatı bir araç ile çekerek heykele zarar vermek istedi. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, olayla ilgili 2 kişinin tespit edildiğini ve sorgulamasına başlandığını açıkladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli de olay yerine gelerek yetkililerden konu hakkında bilgi aldı. Özkefeli, “Bu saldırı Samsun halkının onuruna yapılmıştır. Burada, Milli Mücadele şehrinde böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyiz. Gerekirse çadır kurup yatarız” dedi.

Bu açıklamanın ardından saldırıyı öğrenen vatandaşlar Anıt Park etrafında toplanarak provokasyonu kınadı. ADD, CHP ve İYİ Parti il temsilcilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişiler ise Atatürk anıtı çevresinde zincir oluşturarak yürüyüş yaptı.

O anlara ilişkin görüntüler ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

 

Atatürk heykeli etrafında "tavaf" benzeri protesto! ile ilgili etiketler Samsun atatürk anıt heykel
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.