Atatürk Havalimanı'nın yıkımına başlandı!

Türk sivil havacılığına ve milyonlarca yolcuya 86 yıl boyunca hizmet eden Atatürk Havalimanı'nın yıkım işlemlerine başlandı. Kargo bölümünde yıkımında başlanan havalimanında askeri uçaklar, özel jetler ve kargo uçaklarının faaliyetlerine devam ediliyor.

Ülkemizde hava ulaşımının ilk başladığı nokta olan ve milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı kargo bölümün bir kısmı yıkılmaya başlandı. İstanbul Havalimanı'na gerçekleştirilen taşınma işlemlerinin ardından sivil kullanıma kapatılan Atatürk Havalimanı, havadan çekilen görüntülerinde uçakların yanaşmak için yer bulamadığı peronların tamamen boş olduğu görüldü.

Atatürk Havalimanı'nın yıkımına başlandı!

2 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Havalimanında birkaç kargo uçağının olduğu pistin sonunda doğru olan kısmındaki kargo binasının bir bölümünün yıkılmaya başlandığı bildirildi. Kargo binasının çatısı sökülürken, demir iskeleti ise parçalara ayrılıyor. Yıkım işlemlerinin 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Atatürk Havalimanı'nın yıkımına başlandı! - Resim : 2

MALZEMELER İSRAF EDİLMİYOR

Yıkılan yapıdan elde edilen demir, kablo ve çatı malzemeleri israf edilmeyerek geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Havalimanının ticari uçuşların sona ermesinin ardından havalimanında sadece kargo uçukları, özel jetler ve askeri uçaklar kullanabiliyor. Saniyede 1 uçak iniş kalkışı ile 4 Eylül 2016'da rekor kıran Atatürk Havalimanı'na bugün sadece birkaç kargo uçağı iniyor. Öte yandan yıkım işlemleri, uçakların iniş ve kalkışlarında herhangi bir aksamaya neden olmuyor.

Atatürk Havalimanı'nın yıkımına başlandı! ile ilgili etiketler İstanbul Havalimanı Atatürk Havalimanı uçak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.