Atatürk bahane vurgun şahane

CHP yönetimindeki Yalova Belediyesi'nin kentin en işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanı'na 2015 yılında yaptırdığı üzerinde Atatürk resminin bulunduğu 48 metrekarelik branda ile yolsuzluk yaptığı tespit edildi. Belediye yönetiminin 48 metrekare branda yaptırıp 450 metrekare olarak gösterdiği, buna göre de yüksek fatura tanzim ederek yolsuzluk yaptığı belirlendi. Yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alınan Başkan Vefa Salman'a bu usulsüzlük için de dava açılması bekleniyo.

Yalova Belediyesi'nde "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın; Mustafa Kemal Atatürk üzerinden usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığına ilişkin belgeler ortaya çıktı. 

Atatürk bahane vurgun şahane

Sabah'tan Tuna Çam'ın haberine göre, Yalova Belediyesi, 2015 yılında Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk görselinin etrafına 48 metrekare ışıklı branda yaptırdı. Ancak ihaleyi alan firmaya 450 metrekarelik branda parası ödedi. 

Atatürk bahane vurgun şahane - Resim : 2

Belediyenin, Atatürk görselinin branda işi ihalesini alan firmaya 27 Ocak 2015 tarihinde kesilen faturada 18 bin 250 lira ödeme yaptığı ve brandanın boyutlarını 450 metrekare olarak gösterdiği belgelerle ortaya çıktı.

Atatürk bahane vurgun şahane - Resim : 3

Belediyenin firmaya 2015 yılındaki fiyatlar üzerinden 48 metrekarelik branda için 2 bin lira ödemesi gerekiyordu. Ancak faturada bu rakamın tam 9 katı olan tutarlık ödeme yapılmış gibi gösterildiği görülüyor.

Oysa Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk görselinin etrafına brandanın bugün bile yenisi yapılsa ödenecek ücret 6 bin 500 lirayı geçmiyor.

2015 fiyatları ile aradaki 16 bin 250 liralık farkın kimin ya da kimlerin cebine girdiği ise bilinmiyor. 

Atatürk bahane vurgun şahane - Resim : 4

VEFA SALMAN HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

Yalova Belediyesi'nde "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a asıl fiyatın yaklaşık 9 katı fatura kesilen Atatürk brandası yolsuzluğuna ilişkin de dava açılması bekleniyor

Salman, Yalova Belediyesi'nde görev yaptığı süreçte 30 milyon liralık yolsuzluk yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada sanık durumunda ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı var.

Atatürk bahane vurgun şahane ile ilgili etiketler Yalova Mustafa Kemal Atatürk yolsuzluk vefa salman branda Cumhuriyet Meydanı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.