Atam nasıl yazılır? Cümle içinde Atam nasıl yazılır?

Atam nasıl yazılır? Cümle içinde Atam nasıl yazılı merak ediliyor. Bugün 29 EKim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümü kutlanıyor.

Atam nasıl yazılır? Cümle içinde Atam nasıl yazılır? İşte detaylar...

ATAM NASIL YAZILIR?

Atatürk'ü anarken kullanılan "Atam" ifadesinde kesme işareti kullanılmaz. Atatürk özel isimdir ama varlığımızı ona borçlu hissederek onu atamız saydığımız için 'atam' derken Ata özel ismi değil bir cins isim olarak ata kelimesi kullanılmaktadır. Tıpkı başka bir büyüğümüzden bahsederken atam, dedem vs. derkenki gibi.

Şunu da belirtelim ki Yakup Kadri Karaosmanoğlu 1972 tarihinde verdiği bir röportajda Atatürk'ün kendisine 'atam' diye hitap edilmesinden hoşlanmadığını açıklamıştır.

.....konuşmamız sırasında Karaosmanoğlu, Atatürk'ün kendisine bu soyadının verilmesinden sonra "atam" diyenlere çok kızdığını belirterek şöyle dedi:
- ismini daima Türk'le beraber söylendiğini duymak onun büyük bir tutkusuydu

Yani Atatürk "ata" olmaktan çok "Türk" olmaktan gurur duyuyordu.

Atam nasıl yazılır? Cümle içinde Atam nasıl yazılır? ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk atam nasıl yazılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.