Atalay Demirci kimdir?

Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" iddialarından yargılanan komedyen Atalay Demirci'de bulunuyor. Peki, Atalay Demirci kimdir ve FETÖ ile ilişkisi nedir? Ömer Pekin kimdir? Detaylar haberimizde...

Atalay Demirci kimdir? AA'nın geçtiği habere göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, örgütün "Gürcistan ve entelektüel yapılanmasına" yönelik çalışma başlattı.Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" iddialarından yargılanan komedyen Atalay Demirci ile Pensilvanya'da yaşayan örgüt elebaşına özel tiyatro gösterisi yaptığı görüntülerle gündeme gelen Ömer Pekin de bulunuyor. İstanbul'da yakalanan Pekin'in, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve FETÖ'nün sözde "entelektüel tiyatrocular imamı" olduğu iddia edildi. Peki, Atalay Demirci kimdir ve FETÖ ile ilişkisi nedir? Ömer Pekin kimdir? Detaylar haberimizde...

16

ATALAY DEMİRCİ KİMDİR?

İlk olarak Yetenek Sizsiniz programı ile ünlenen Atalay Demirci Ankara'da dünyaya gelmiştir. 8 Temmuz 1976 senesinde doğan Demirci komedi standuplarının yanı sıra radyo sunucusu, yazar, şair ve oyunculukta yapmaktadır. Sahneye ilk kez 1999 yılında çıkmış, ardından 2008 yılında Ankara Sanat Evi'nde sahneye çıkmaya başlamıştır. 34 farklı ülkede 3 binden fazla gösteri yapmıştır. En büyük çıkışını Yetenek Sizsiniz programı ile yakalamış olsa da 2008 yılında Ses Tv'de yayınlanan "Akıl Küpleri" adlı televizyon programını sunarak da tanınmaktadır. 2011 yılında "Tetikçi Bedo" karakteri ile "Hop Dedik: Deli Dumrul" filminde yer almıştır. 2013 yılında Yetenek Sizsiniz yarışmasında yaptığı gösteri ile birinci olmuştur. 2013 yılında "Kel Alaka" adlı gösterisi ile sahneye çıkmaya başlamıştır. Bu gösteri 2014 yılında Tv8'de yayınlanmaya başlanmıştır. Daha sonra aynı kanalda 2014 yılında Tv8'de yayınlanan "100 Kişiye Sorduk" programını sunmuştur. 2015 yılında "Güvercin Uçuverdi" adlı filmde, "Yüksel Güvercin" adlı karakteri ile yer almıştır.

atalay_demirci12

ATALAY DEMİRCİ GÜLEN İTİRAFI

Fetullah Gülen ile tanıştığını da kabul eden Demirci, "Tanıdığım abiler, Fetullah Gülen ile tanıştığımda bana 'Sen özel bir insansın, hoca efendi seni sevmiş, yoksa görüşemezdin' dediler" diye konuştu.

"CEMAAT YETENEK SİZSİNİZ'DE SMS'LE DESTEK VERDİ"

2007 yılında Dünya Radyo'dan ayrılmama rağmen 2013 yılındaki 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında benim adıma cemaat tarafından oy kullanan şahısların olduğunu düşünüyorum."

12

ATALAY DEMİRCİ'NİN MAL VARLIĞI

İfadesinde mal varlığına ilişkin de bilgi veren Demirci, ortalama 2 milyon lira değerinde bahçeli bir ev ve lüks bir otomobili ile Ankara Gölbaşı'nda 2 dönüm arsası bulunduğunu söyledi.

GÜLEN'E ÖZEL GÖSTERİ

2013 yılındaki Yetenek Sizsiniz yarışmasında FETÖ'cülerin desteğiyle birinci olan Atalay Demirci, Gülen için belli aralıklarla gösteri yaptığını itiraf etmişti.

Atalay Demirci kimdir? ile ilgili etiketler Atalay Demirci ömer pekin fetö ile ilişkisi entelektüel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.