At ve inekleri kanlarını emerek öldürdüler

ABD'nin Louisiana eyaletini vuran Laura Kasırgası'nın harabeye çevirdiği bölgelerde şimdi de sivrisinek felaketi yaşanıyor. Kasırga sonrası dev sürüler halinde dolaşan sivrisinek çiftlik hayvanlarını hedef alıyor. Şimdiye kadar çok sayıda at ve sığırın sivrisineklerin saldırısı sonucu öldüğü kaydedildi. Ölen hayvanlardan kiminin kanı emilerek öldüğü, kiminin de sürülerden kaçmak için mücadele ederken bitkinlik sonucu öldüğü ifade ediliyor. Kasırga sonrası eyalette ilaçlama çalışmaları sürüyor.

ABD'nin Louisiana eyaleti Laura Kasırgası'nın ardından şimdi de yüzlerce çiftlik hayvanının kanını emerek öldürecek kadar büyük sürüler halinde gecen sivrisineklerle mücadele ediyor.

Hayvanlar, doğrudan onları kansız bırakan ve deri altı kanamalarına yol açan çok sayıda ısırığın yanı sıra sivrisinek sürülerinden uzaklaşmak için sürekli hareket etmeleri sonucunda bitkin düşerek ölüyor.

Ville Platte bölgesinde veterinerlik yapan Dr. Craig Fontenot'ya göre, dev fırtınanın ardından bataklıkların dışına itilen "hain küçük kan emiciler" çoktan 300 ila 400 büyükbaş hayvanın yanı sıra birkaç at ve 30 kadar geyiğin ölümene sebep oldu. 

Independent Türkçe'nin haberine göre içine böcek ilacı sıkılabilen ağıllarda bulundukları için keçiler sivrisineklerden korunabildi.

Eyalette fırtına ve sivrisinek sürülerinden etkilenen bölgelerde ilaçlama çalışmaları devam ediyor

Acadia County'deki yerel Lousiana AgCenter tarım merkezinde çalışan Jeremy Hebert, "ilaçlamanın böcek popülasyonlarını ciddi ölçüde düşürdüğünü ve ilaçlamanın durumu geceyle gündüz gibi değiştirdiğini" ifade etti. Öte yandan diğer ilçelerin sivrisinek saldırısına ilişkin gidişatı tersine çevirmekte hala zorlandıkları belirtiliyor.

Kasırgalar çoğunlukla sivrisinek popülasyonlarında artış riski taşıyor. Çünkü sel suyuna gelen sivrisineklerin bıraktığı yumurtalar çatlamaya başlıyor. Yetişkin sivrisinekler kasırgaların kuvvetli rüzgarlarında hayatta kalamasa da fırtınanın ardından sel suları ile taşınan yumurtadan çıkma dönemi sivrisinek popülasyonunda devasa bir artışa yol açabiliyor.

Bu nüfus patlamaları genelde salgınlarla ilintili olmasa da 2005'teki Katrina Kasırgası'nın ardından Louisiana'nın bazı bölgelerinde görülen Batı Nil Virüsü vakalarında artış olması bu tezi güçlendiriyor.

At ve inekleri kanlarını emerek öldürdüler ile ilgili etiketler ABD Sivrisinek inek Çiftlik laura kasırgası lousiana
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.