Anadolu Efes'ten ASVEL'e karşı "kusursuz" galibiyet

Anadolu Efes deplasmanda ASVEL'i 80-102 mağlup ederek THY Euroleague'in 18. haftasında 9. galibiyetini elde etti. Ergin Ataman, Fransa'da elde ettikleri galibiyet için "Bu akşam kusursuz bir oyun oynadık. Yüzde 100 konsantre olduğumuzda nasıl oynayabileceğimizi gösterdik. Asvel'i burada yenmek kolay değil" yorumunda bulundu.

THY Euroleague'in 18. haftasında ASVEL'e konuk olan Anadolu Efes, Fransa deplasmanından 80-102 galip ayrıldı. Lacivert-Beyazlılar, galibiyet sayısını 9'a yükseltti.

Fransa'ya, son 6 maçında tek galibiyet almış olarak, kötü bir form grafiğiyle giden Efes, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçın ilk çeyreğini 15-29 önde tamamladı. 2'nci çeyrekte de 25 sayı Ergin Ataman'ın takımı, soyunma odasına 20 sayı farkla (34-54) önde girdi.

Hücumda ve savunmada etkili performansını 3. çeyrekte de sürdüren Anadolu Efes, 25-28'lik çeyrek skoruyla son bölüme girilirken farkı 23 sayıya çıkardı: 59-82. Son 10 dakikada vites düşürmeyen temsilcimiz, Lyon'da 80-102 kazanarak bu sezon 2. kez 100 sayılık galibiyet elde etti. Efes, 10. haftada Rusya'nın Khimki Moskova takımını deplasmanda 77-105 mağlup etmişti.

Bu sonuçla Anadolu Efes son 3 maçında 2. galibiyetini elde ederken, 5 galibiyette kalan ASVEL son 3 maçında da parkeden mağlup ayrılmış oldu.

Anadolu Efes'ten ASVEL'e karşı "kusursuz" galibiyet

VASILJE MİCİC'İN AKŞAMI

Anadolu Efes'in Sırp guardı Vasilje Micic 23 sayı, 9 asist, 5 top çalma ve 35 verimlilik puanıyla maça damgasını vurdu. 26 yaşındaki yıldız 3 sayı çizgisinin gerisinden 5'te 4'le oynadı. Kısaların istikrar problemi yaşadığı konuşulan Lacivert-Beyazlılar'ın Kasım ayının MVP'si seçilen diğer yıldız guardı Shane Larkin de 16 sayı, 4 asist ve 3 top çalmayla Micic'e eşlik etti. James Anderson 12 sayı-11 ribaundla double-double yaparken kariyer ribaund rekorunu kırdı. Amerikalı kısa forvet 22 verimlilik puanıyla oynadı. 

Efes'te öne çıkan diğer isimler ise 19 sayı-19 verimlilik puanıyla oynayan Amerikalı uzun forvet Chris Singleton ile 14 sayı-16 verimlilik puanıyla mücadele eden yıldız pivot Bryant Dunston oldu. Adrien Moerman ise 4 sayıda kaldı. Fransız uzun son 7 Euroleague maçında en fazla 8 sayı üretebildi.

ERGİN ATAMAN: KUSURSUZ OYNADIK

Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: "Bu akşam kusursuz bir oyun oynadık. Yüzde 100 konsantre olduğumuzda nasıl oynayabileceğimizi gösterdik. Asvel'i burada yenmek kolay değil, burada önemli maçları kazandılar. Oyunun ilk yarısında çok iyi savunma yaptık, hücumda da topu çok iyi dolaştırdık ve ilk yarıyı farklı tamamladık. Bu akşam James Anderson çok iyi oynadı, double double yaparak çok büyük katkı verdi, David Lighty'e karşı da çok iyi savunma yaptı. Euroleague'in ikinci yarısına iyi başlamak önemliydi çünkü büyük bir hedefimiz var. Geçen sezon ne yazık ki gösterdiğimiz eforun karşılığını alamamıştık. Bu sezon ilk yarıda iyi bir iş çıkartamadık ama bu maçın kupayı kazanmak adına iyi bir başlangıç olmasını umuyorum."

Anadolu Efes'ten ASVEL'e karşı "kusursuz" galibiyet ile ilgili etiketler canlı yayın canlı izle link Anadolu Efes THY Euroleague Asvel Vasilije Micic
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.