Aşure Günü öğle ile ikindi arasında kılınacak namaz! Nasıl kılınır?

Aşure Günü öğle ile ikindi arasında kılınacak namaz nedir? Muharrem Ayının 10. günü idrak edilen Aşura Gününde çeşitli iabdetler gerçekleştiriliyor. Aşure Günü namaz ibadeti ile ilgili detaylar merak ediliyor.

Aşure Günü öğle ile ikindi arasında kılınacak namaz nedir? Müslüman alemi için önemli bir yere sahip olan Aşure günü bu sene 9 Eylül 2019 tarihinde denk geliyıor. Aşure Günü ibadetleri ise gündemde araştırılmaya başlandı.

HUSEMA NAMAZI

Husema namazı Kıyâmet günü, hak iddiâ edenlere bu namazla mukâbele edilir. Mübârek gece ve gündüzlerde kılmayı ihmâl etmemelidir.

4 rek'at bir namazdır. 4'üncü rek'atte selâm verilir. Aynen öğle namazı gibi kılınır.

1'inci rek'atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 11 İhlâs-ı şerîf,

2'nci rek'atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 10 İhlâs-ı şerîf, 3 „Kul yâ eyyühel-kâfirûn...“,

3'üncü rek'atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 10 İhlâs-ı şerîf, 1 „El-hâkümüt-tekâsür...“,

4'üncü rek'atte: 1 Fâtiha-i şerîfe, 15 İhlâs-ı şerîf, 1 Ayetü'l-Kürsî okunur.Namaz bittikten sonra dua edilir.Ve üzerinde hakkı bulunanlara hediye edilir. 10 defa şu dua okunur, "Sübhanallahi mil el mizan ve müntehel ilmi ve meblağarrıza ve zinetel arş" Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vakti 2 rekat namaz kılınır. Öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır.

AŞURE GÜNÜ NAMAZI NASIL KILINIR?

Aşure günü, en az 10 Müslüman’a birer selâm veya bir Müslüman’a 10 selâm verilir. Fakir fukara sevindirilir.

Yine Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde (yapabilenler için) 2 rek’at namaz kılınır.

Her rekatta 1Fâtiha, 50 İhlâs-ı Şerif okunur.

* Namazdan sonra 100 defa Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âli seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhın ve İbrâhîme ve Mûsâ ve Îsâ vemâ beynehüm mine’n-nebiyyîne ve’l-mürselîn. Salavâtü’l-lâhi ve selâmühû aleyhim ecmaîn.

AŞURE GECESİ NELER YAPILMALI?

Aşure günü eve ufak-tefek erzak alınırsa, bir sene boyunca evde bereket olur.

Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşûre gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü oldu.

* Öğle ile ikindi arasında 4 rek’at namaz kılabilir. Her rek’atta 1 Fâtiha, 50 İhlâs-ı Şerif okunur. Bu namazdan sonra: 70 istiğfâr-ı şerif, 70 salavât-ı şerife, 70 defa da: Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyil-azıym denir. Sonra da ümmet-i Muhammed’in hidâyeti, sıkıntılarının giderilmesi ve mutluluğu için duâ edilir.

AŞURE GÜNÜ NAMAZI
Hazreti Aişe (Radıyallahu anha) validemiz Peygamber Efendimizden rivayet ediyor: “Kim Aşura gecesi ve Aşura günü yüz rekat namaz kılıp her rekatında bir FATİHA suresi ile üç İHLAS suresi okuyup namazı tamamladıktan sonra yetmiş defa (Subhanallahi velhamdü lillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber, vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim) okursa, yetmiş defa da Allah’u Teala’ya istiğfar ederse (Estağfirullah) Yetmiş defa da bana selatu selam getirirse (Allahümme salli ala seyyidina Muhammed)
Öldüğü zaman Allah’u Teala o kimsenin kabrini misk ve amberle doldurur. Kabre konan herkesin saçları dağılır. Bu namazı kılanların saçları katiyen dağılmaz.” Kabrinden dirildiğinde de yüzü ayın ondördü gibi parıldar.

Aşure Günü öğle ile ikindi arasında kılınacak namaz! Nasıl kılınır? ile ilgili etiketler Müslüman namaz dua Aşure
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.