Aşure Ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? 2022 Muharrem Ayının ilk günü ne zaman?

Aşure Günü için geri sayım başladı. Muharrem ayının 10. gününe tekabül eden Aşure Günü için geri sayıma geçildi. Kurban Bayramı sonrasında Müslüman alemi tarafından heyecanla beklenen Aşure ayı oldukça önemlidir. Peki, 2022 Aşure günü yani Muharrem ayının başlangıcı ne zaman?

2022 Aşure Günü bir kez daha Muharrem ayının yaklaşması ile birlikte yeniden gündeme geldi. Tüm İslam alemi tarafından Muharrem ayının ilk gününün ne zamana geldiği merak edilirken bununla birlikte Aşure Günü’nün önemi de bir kat daha artmış oldu.

Muharrem ayı içerisinde Hicri Yılbaşı da idrak ediliyor. Bu nedenle Muharrem ayı için araştırmalar devam ederken başlangıç günü de büyük önem kazanıyor.

2022 Aşure Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Muharrem ayı olarak da bilinen Aşure Ayı 30 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. Hicri yılın ilk günü olarak da kabul edilen Muharrem ayı, Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicreti anımsatıyor. Hz. Ömer'in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali'nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı olarak sayılıyor. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görüyor.

Aşure Ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? 2022 Muharrem Ayının ilk günü ne zaman?

2022 Aşure Günü Ne Zaman?

Aşure Günü her yıl Muharrem ayının 10. gününe denk gelmektedir. Muharrem ayı içerisinde idrak edilen Aşure Günü 2022 yılında 8 Ağustos Pazartesi gününe tekabül etmektedir.

Aşure Günü’nün Önemi

• Hz. Adem a.s.'ın tevbesi Aşure günü kabul olunmuştur.

• Hz. Yakub a.s.'ın gözleri bu günde açılmıştır.

• Hz. Yusuf a.s. bu gün kuyudan çıkartılmış, yine bu günde zindandan kurtulmuştur.

• Hz. Eyüp a.s. tutulduğu hastalıktan bu günde sıhhat bulmuştur.

• Hz. Yunus a.s. balığın karnından bu gün çıkartılmıştır.

• Hz. Süleyman a.s.'a saltanat bu günde verilmiştir.

• Hz. İdris a.s.'ın göğe çıkarılması bu günde vuku bulmuştur.

• Hz. Nuh a.s.'ın gemisi bu günde Cudi Dağı'na oturmuş, Nuh a.s. da şükür için o gün oruç tutmuştur.

• Hz. İbrahim a.s. Aşure gününde doğmuş, kendisine bu günde "Halîlullah" sıfatı verilmiş ve bu günde Nemrut'un ateşinden kurtulmuştur.

• Hz. İsa a.s. bu günde doğmuş ve yine bu günde göklere çıkarılmıştır. (Taberânî, el-Mu'cemü'l-Kebîr, 5538; el-Heysemî, Mecmau'z-Zevâid, 5132)2022

• Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır. Hz. Ömer'in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali'nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görmektedir.

Aşure Ayı ne zaman, hangi gün başlıyor? 2022 Muharrem Ayının ilk günü ne zaman? ile ilgili etiketler Muharrem ayı aşure günü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.