Astımdan alerjiye en iyi çözüm anne sütü!

Astımdan alerjiye anne sütünün faydaları... Hastaneye yatma oranlarına doğrudan etki eden bu besin, bizi çoğu hastalıktan koruyor. Uzman doktorlar anne sütünün astım, egzama, soğuk algınlığı gibi bir çok hastalığın önüne geçtiğini duyurdu.

Doğduktan sonra bebeklerde ilk 90 gün anne sütünün çok önemli olduğuna dair yapılan araştırmada bebeklerin üstünde anne sütünün etkisinin çok büyük olduğu hatta bazı hastalıkların anne sütünün eksikliğinden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Anne sütü ile beslenmenin bebeklerin gelişimi üzerinde etkileri yıllardır konuşulan ve araştırılan konulardan biri. Yeni bir araştırma ise gelişimden ziyade bebek hastalıkları üzerine odaklanıyor.

Astımdan alerjiye en iyi çözüm anne sütü!

ANNE SÜTÜ EKSİKLİĞİ CİDDİ PROBLEMLERE YOL AÇIYOR!

İrlanda'da yürütülen ve 90 gün boyunca yalnızca anne sütü ile beslenen ve anne sütü ile beslenmemiş bebeklerin incelendiği araştırma, hastaneye yatma oranlarından türlü hastalıklara pek çok durumun anne sütü ile beslenme ile bağlantılı olduğunu gösteriyor.

11.000'den fazla bebekten oluşan temsili bir örneklemin ''Growing Up in Ireland (GUI)'' anketinin ilk dalgasından alınan verilerin incelendiği ve karşılaştırıldığı çalışmaya göre en az 90 gün boyunca anne sütü ile beslenen bebekler, mama ile beslenen bebeklere kıyasla çok daha az hasta oluyor. Bu bebeklerde hastaneye yatma ve hastanede geçirilen gece sayısı oldukça az.

ENFEKSİYON KAYNAKLI HASTALIKLAR SEBEBİ: ANNE SÜTÜ EKSİKLİĞİ

Ayrıca bebeklerde ve çocuklukta gelişen astım gibi solunum yolu hastalıkları, alerjiler, enfeksiyon kaynaklı hastalıklar ve egzama gibi cilt hastalıkları da anne sütü ile bağlantılı görünüyor. Çalışma, anne sütü ile beslenen bebeklerde bu hastalıkların görülme sıklığının da mama ile beslenen bebeklere kıyasla oldukça düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Astımdan alerjiye en iyi çözüm anne sütü! ile ilgili etiketler Anne Sütü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.