Astana görüşmeleri için ortak açıklama geldi

Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye sorunu için yaptığı Astana görüşmelerinin 2. gününde ortak açıklama geldi. yapılan açıklamada Suriye'deki güncel durum ve insani yardımların ulaştırılması gibi konuların konuşulduğu bildirildi.

Astana görüşmelerinin 2. gününde Türkiye, Rusya ve İran heyetlerinden ortak açıklama geldi.

Açıklamada, "Türkiye, İran ve Rusya Suriye'de IŞİD başta olmak üzere tüm terör gruplarına karşı iş birliğini sürdürecek" ifadeleri kullanıldı.

Üç ülkenin heyetleri Suriye konulu 16. Astana görüşmeleri için Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da bir araya gelmişti.

İki gün süren toplantılarda Suriye’deki güncel durum, insani yardımların ulaştırılması, Cenevre’deki Suriye Anayasa Komitesi çalışmalarının yeniden başlatılması, mahkumların değişimi, rehinelerin serbest bırakılması ve kayıp kişilerin aranması gibi güven artırıcı önlemler başlıca gündem maddeleri oldu.

Suriye konulu Astana Görüşmeleri, 2017’de Suriye krizine çözüm getirmek amacıyla Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde başlatılmıştı.

Astana görüşmeleri için ortak açıklama geldi ile ilgili etiketler Astana Türkiye Rusya İran Suriye astana görüşmeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.