Asrın güreşçisi Kübalı Mijain Lopez Nunez... Üst üste 4 olimpiyat şampiyonluğu!

Rıza Kayaalp'in ezeli rakibi Mijain Lopez Nunez, Tokyo 2020'de altın madalyanın sahibi oldu. 38 yaşını bitirmek üzere olan Kübalı güreşçi, üst üste 4 olimpiyatta altın madalya alan ilk güreşçi olarak adını spor tarihine altın harflerle yazdırdı.

Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez, Tokyo 2020'de 130 kiloda şampiyonluğa ulaşarak üst üste 4 olimpiyatta altın madalya alan ilk güreşçi oldu. Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in en büyük rakibi olan Nunez, son 3 olimpiyatta da sporcumuzu eleyerek altın madalyaya uzanıyor.

Rıza Kayaalp'in olimpiyatlarda iki kez yarı finalde, 1 kez de finalde mağlup olduğu Lopez, 130 kilo finalinde Gürcü rakibi Iakobi Kajaia'yı yenerek altın madalyaya uzandı. Lopez, Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016'dan sonra üst üste 4. olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı.

Lopez, bu başarısıyla 4 olimpiyatta arka arkaya altın madalya kazanan ilk güreşçi olarak adını tarihe yazdırdı.

Asrın güreşçisi Kübalı Mijain Lopez Nunez... Üst üste 4 olimpiyat şampiyonluğu!

KAYAALP'TEN NUNEZ İTİRAFI 

Yarı finalde ezeki rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez'e yenilen milli sporcu, böyle bir eşleşmeyi öncesinde isteyip istemediği sorusunu, "Ben 'inşallah yarı finalde denk gelirim' demiştim. Finalde de elimden geleni yapacaktım ama finalde kaybetmek kadar kötü bir şey yok. 'Yarı finalde ya yeneceğim, kaybedersem de yarı finalde kaybedeyim' dedim. Orada saldıracağımı ve orada savaşacağımı söylemiştim. Öyle de oldu. Savaşımı yaptım. 2. pasif bana verilseydi işin seyri değişebilirdi. Daha bir güç gelirdi." şeklinde yanıtladı.

Tokyo'ya geldiğinden beri çok kilo vermekten şikayet eden Rıza, "5-6 kilo verdim, onun da etkisi oldu. Olimpiyat köyüne sonuçta dışarıdan yemek sokulmuyor. Oradaki yemelerle idare ediliyor, o da iç açıcı değil. Damak tadımıza uygun değil. Kilo farkı da vardı yapacak bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

Asrın güreşçisi Kübalı Mijain Lopez Nunez... Üst üste 4 olimpiyat şampiyonluğu! - Resim : 2

Kübalı ile yaptığı maçın ardından rakibin çok sevindiğinin hatırlatılması üzerine milli güreşçi, "Sevindi hem de çok saldırdı. Bana ayak takmıştı. Ayağım yerde kalsaydı puan vermezdim. Ayağını kaldırdığını anladım ve itiraz ettik. Kabul edildi, ikinci pasifin ona verileceğini düşündük ama olmadı." ifadelerini kullandı.

Kayaalp, Kübalı rakibine çok büyük saygı duyduğunu vurgulayarak, "Ne olursa olsun büyük bir rakip, saygı duymak lazım. Sonuçta kendini ispatlamış rakip. Onun sayesinde daha güçlü oldum, daha başarılı oldum. Belki de en çok ben onu tehdit ettim." diyerek sözlerini tamamladı.

Asrın güreşçisi Kübalı Mijain Lopez Nunez... Üst üste 4 olimpiyat şampiyonluğu! ile ilgili etiketler Rıza Kayaalp güreş Küba tokyo 2020 Mijain Lopez Nunez
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.