Aspirin hangi şirketin ürünüdür? Etkileri neler?

Aspirin hangi şirketin ürünüdür? Etkileri neler? Koronavirüs nedeni ile insanların aspirine yüklendiği bu günlerde profesörler açıkladı. Aspirin hangi şirketin ürünüdür sorusuda gündem oldu. Aspirin hangi şirketin ürünüdür? Etkileri neler?

Aspirin hangi şirketin ürünüdür? Etkileri neler? Birçok kişinin koronavirüs nedeni ile korumak için başvurduğu Aspirin aslında göründüğü kadar masum olmayabilir. Koronavirüs'e karşı henüz bir etkisi olduğu kanıtlanmayan Aspirin ya da asetilsalisilik asit (kısaca ASA), genellikle ufak ağrı ve sızılar için kullanılan ağrıkesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Ayrıca kan seyreltici etkisi vardır ve kalp krizine karşı koruma sağlaması amacıyla uzun dönem az dozaj kullanılır. Aşırı dozda kullanımı yüzünden her yıl yüzlerce kişi ölümcül etkilere maruz kalsa da, genel olarak aspirinin faydalı bir ilaç olduğu kabul edilir.ASA, 80’den fazla ülkede Bayer’in tescilli markası Aspirin ile insanlara ulaştırılıyor. ASA’nın yeni etki alanlarının keşfedilmesi ve nasıl etki ettiğinin daha iyi anlaşılması adına gerçekleştirilen araştırmaları Bayer destekliyor.

Etkileri neler?

Prof. Dr. Ceyhan, "Uzun süreli aspirin alan kişilerde grip geçirirse bir hastalığın riskinin arttığını biliyoruz; 'reye sendromu' ismi verilen bir hastalık. Maalesef belli bir dönemine geldikten sonra yüzde yüz öldüren, hiçbir tedavisi olmayan bir hastalık. Bu hep çocuklarda göründü diye zannediliyordu; ama son yıllarda yetişkinlerde de giderek artan yayınlar oldu. Artık biliyoruz ki yetişkinlerde de görünüyor. Uzun süreli aspirin alan belli hastalık grupları var, onlara mutlaka grip aşısı yapılması gerektiğini söylüyoruz

Aspirin hangi şirketin ürünüdür? Etkileri neler? ile ilgili etiketler aspirin hangi şirketin ürünüdür aspirin bayer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.