"Aslında yatacak yeriniz yok Çetin Doğan Paşa"

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, FETÖ'nün orduya sızmasını 28 Şubat'ın kesilmesine bağlayan bir açıklama yapmıştı. 28 Şubat sürdürülmediği için FETÖ'nün TSK'ya rahatça sızdığını ileri süren Doğan'a Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan yanıt geldi. Hakan, Doğan'a "Yatacak yeriniz yok" dedi...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugün köşesinde Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 28 Şubat-FETÖ ilişkisine dair açıklamalarına cevap verdi. 

Doğan, 28 Şubat'ta FETÖ'nün Silahlı kuvvetlerden temizlendiğini, ancak süreç kesintiye uğrayınca örgütün orduya rahatça sızabildiğini ileri sürmüş bunun sonucunda da 15 Temmuz'un yaşandığını iddia etmişti. 

Ahmet Hakan, "Aslında yatacak yeriniz yok Çetin Doğan Paşa" başlıklı yazısında 28 Şubat'ta yapılanın FETÖ ile mücadele olmadığını yapılanın "TSK’da azıcık dindar kim varsa onunla mücadele!" şeklinde olduğunu ifade etti. 

Bunun sadece dindarlığını mertçe yaşayanlara zarar verdiğini belirten Hakan, "28 Şubat, FETÖ’nün önünü kesmedi, FETÖ’nün daha incelikli yöntemlere başvurmasına yol açtı." dedi. 

İşte Hakan'ın Çetin Doğan'a verdiği cevaba ilişkin bugünkü yazısındaki o bölüm...

ASLINDA YATACAK YERİNİZ YOK ÇETİN DOĞAN PAŞA!

EMEKLİ General Çetin Doğan bir tez ileri sürmüş.

Şöyle bir tez:

“28 Şubat’ta FETÖ’cüler, Silahlı Kuvvetler’den temizleniyordu. 28 Şubat kesintiye uğrayınca FETÖ’cü temizliği sona erdi. FETÖ’cüler, Silahlı Kuvvetler’e rahatça sızabildi. Ve böylece 15 Temmuz kalkışması gerçekleşebildi.”

Lafı hiç uzatmadan söylüyorum:

Bu tez, baştan sona yanlış bir tezdir.

İşin aslı şudur:

28 Şubat’ta hiçbir ayrım yapmadan kim namaz kılıyorsa, kimin eşinin başı kapalıysa TSK’dan atılıyordu.

Yapılan şey “TSK’ya sinsice sızmaya çalışan FETÖ’yle mücadele” değildi. Yapılan şey şuydu: TSK’da azıcık dindar kim varsa onunla mücadele!

Kim namaz kılıyorsa, kim içki içmiyorsa... 28 Şubat, anında onun üstüne gidiyordu. Bu da sinsiliği karakter haline getirmiş FETÖ’yü başka bir yola soktu.

Ne yaptı FETÖ’cüler? Namaz kılmayı bıraktılar. Eşlerinin başlarını açtırdılar. “Tedbir” adı altında içki içtiler.

Böylece FETÖ’cüler kamufle olmayı başarırken... Olan dindarlığını mertçe yaşayan, olduğundan farklı görünmeye tenezzül etmeyen askeri personele oldu.

Kısacası 28 Şubat, FETÖ’nün önünü kesmedi, FETÖ’nün daha incelikli yöntemlere başvurmasına yol açtı.

İşin aslı şudur ki...

Hem Çetin Doğan Paşa’nın, hem de diğer 28 Şubatçı komutanların 28 Şubat konusunda hiçbir açıdan yatacak yerleri yoktur.

"Aslında yatacak yeriniz yok Çetin Doğan Paşa" ile ilgili etiketler Ahmet Hakan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.