Aslı Aydıntaşbaş FETÖ'den yalvar yakar özür diledi

Uzun yıllardır FETÖ tezlerini savunan bir isim olarak bilinen Aslı Aydıntaşbaş "işkence" açıklaması ile baltayı taşa vurdu! "Artık Türkiye'de işkence yok" diyen Aydıntaşbaş, bu konuda kara propaganda yapan FETÖ'cüleri öfkelendirdi... FETÖ medyasında linç edilen Aydıntaşbaş bakın nasıl özür diledi...

Gazeteci Nevşin Mengü’nün YouTube kanalında konuşan Aslı Aydıntaşbaş, “40 yaş altı arkadaşlar hatırlamaz." diyerek, gazeteciliğe başladığı dönemde Türkiye’de işkence, işkenceyle mücadele gibi kavramların çok sık kullanıldığını, Batı’dan bu konularla ilgili sürekli baskı, rapor ve direktifler geldiğini anlattı.

"Ben gazeteciliğe başladığımda işkence diye büyük bir sorun vardı” diye konuşan Aydıntaşbaş, günümüzde ise artık “sistematik işkence kalmadığını” belirtti.

Aslı Aydıntaşbaş’ın sözleri uzun yıllardır Türkiye'ye "işkence" suçlaması yönelten FETÖ'cülerin büyük tepkisini topladı.

FETÖ'cülerle yakın ilişkiler içerisinde bulunan Aydıntaşbaş, FETÖ'nün yurt dışında yayım yapan medyasında adeta linç edildi.

GERİ ADIM GELDİ..

Baskılara dayanamayan Aslı Aydıntaşbaş ise, "Sözlerim çarpıtılıyor, kısa bir bölüm cımbızlanıyor." diyerek kendisini savundu.

Sosyal medyada söylediği sözleri inkar eden Aydıntaşbaş, "Türkiye’de işkence, insan hakları ihlalleri ya da kötü muamele yok demedim. 80 ve 90lı yıllarda yaygın olan sistematik işlence uygulamasının geriletilmesinde AB süreci ve Batı’dan gelen baskının önemini anlattım." ifadelerini kullandı.

FETÖ'cülerden yalvarırcasına özür dileyen Aydıntaşbaş sözlerine şöyle devam etti;

"O dönem cezaevlerinde ve karakollarda rutin ve sistematik uygulamalar, Diyarbakır cezaevi örneğinde olduğu gibi kuşakların hafızasına yazıldı. Kurumsal ve yargı sisteminin adeta bir parçasıydı

Bugün de kuşkusuz hak ihlalleri var. Bunun olmadığını söylemiyorum. Ancak bizim konumuz Batı’nın burada sistematik işkence geriletilmesinde geçmişte oynadığı dönüştürücü roldü. Hatta Clinton-Demirel basın toplantısında bile bu konuşuluyordu

Sözlerim çarpıtılıyor. Buna emin olun.

Ancak görüyorum ki her anlamda eziyet ve mağduriyet yaşayan insanları da istemeyerek kırmışım. İncitmişim. Bu konuda da özür dilerim."

ASLI AYDINTAŞBAŞ'IN "CIMBIZLANIYOR" DEDİĞİ, İFADELERİN TAMAMI ŞU ŞEKİLDE;

“Ben hatırlıyorum, 40 yaş altı arkadaşlar hatırlamaz. Ben gazeteciliğe başladığımda işkence diye büyük bir sorun vardı. İşkence, işkenceyle mücadele, işkenceyi nasıl şöyle yapacağız böyle yapacağız, bu hep basın toplantılarında sorulurdu. Batı’dan bu konuda sürekli uyarı gelirdi. İşkence, ifade özgürlüğü, işkence baskı falan diye manşetler… Türkiye büyük ölçüde, tabii ki kötü kullanma ve benzeri vakalar hâlâ oluyor ama sistematik işkence kalmadı. Ve büyük ölçüde Batı ile iletişim ve Batı sistemi içinde olmamız sebebiyle oldu.”

Aslı Aydıntaşbaş FETÖ'den yalvar yakar özür diledi ile ilgili etiketler Nevşin Mengü FETÖ İşkence aslı aydıntaşbaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.