Aslan Kral'daki sahne gerçek oldu: Babun, yavru aslanı kurtardı

Güney Afrika Kruger Ulusal Parkı'ında bir babunun aslan yavrusunu kurtarıp ağaca çıkarması ünlü Disney filmi Alsan Kral'daki Rafiki ile Simba arasında ilişkiyi akıllara getirdi.

Erkek bir babunun bir aslan yavrusunu, ağaçta güvenli bir yere taşıyarak tehlikeden kurtardıktan sonra şefkatle temizlemesi, safari rehberi Kurt Schultz'un objektifine yansıdı.

Schultz, daha önce şahit olduğu birçok olaydan yola çıkarak, yavru aslanın bir grup babun tarafından acımasızca öldürüleceğini düşündü. Ancak sürpriz şekilde babun, savunmasız ve 'düşmanlarla çevirili' yavru aslanı kolundan çekerek marula ağacına tırmanmaya başladı. Yavruyu kucağına alan babun, ondan sonra bir daldan başka dala atlamayıp, şefkatle yavruyu okşamaya başladı.

Aslan Kral'daki sahne gerçek oldu: Babun, yavru aslanı kurtardı

Schultz, "İlginç bir deneyimdi. Yavrunun düşeceğinden endişeliydim çünkü o yükseklikten kurtulamayacaktı. Babun, sanki bir babun yavrusuymuş gibi aslan yavrusunu temizliyordu. Babun uzun bir süre için yavruyu taşıyarak ve temizleyerek, bir daldan başka bir dala atladı. 20 yıl boyunca güney ve doğu Afrika'da rehberlik yaptım. Babunların leopar yavrularını acımasızca öldürdüklerini gördüm ve babunların aslan yavrularını da öldürdüklerini duydum. Ancak bir aslan yavrusuna gösterilen böylesi bir özen görmedim" diyen Schultz, "Bu hayatımda gördüğüm en ilginç şeylerden biri olarak kalacak" diye ekledi.

Aslan Kral'daki sahne gerçek oldu: Babun, yavru aslanı kurtardı ile ilgili etiketler aslan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.