Aslan Avrupa'yı titretiyor! UEFA sıralamasına Galatasaray'dan dev katkı

Galatasaray’ın Avrupa Ligi’nde Marsilya’yı 4-2 devirmesinden sonra UEFA sıralaması bir kez daha güncellendi. Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak takım gönderebilmek için bu sıralama büyük önem taşımakta.

Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin haftayı mağlubiyetle kapadığı Avrupa kupalarında yüzümüzü güldüren Galatasaray, UEFA ülke puanına bir kez daha katkıda bulundu. Marsilya karşısında büyük bir zafer elde eden sarı kırmızılılar bir üst tura çıkmayı garantilerken Türkiye, 2 basamak yükselerek 16. sırada yer aldı.

Türkiye’nin ilk 15 için yarıştığı rakiplerinden Yunanistan, haftaya 19. sırada girmesine rağmen bu hafta sonunda 15. sıranın yeni sahibi oldu.

UEFA ülke puanı klasmanında ilk 15 için Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Danimarka, Çekya ve Hırvatistan ile kıyasıya bir yarışın içerisine girdi.

Aslan Avrupa'yı titretiyor! UEFA sıralamasına Galatasaray'dan dev katkı

15. Yunanistan 25,95
16. Türkiye 25,9
17. Kıbrıs Rum Kesimi 25,875
18. Danimarka 25,775
19. Hırvatistan 25,65
20. Çekya 25,6

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı klasmanında geçen sezon 13. sıraya düşerek Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderme şansını kaybederken, bu sezon 19. sıraya kadar gerilemişti. Bu sezon 11. sıraya yükselmesi çok uzak ihtimal görünen Türkiye, ilk 15 içine giremezse Avrupa kupalarına göndereceği takım sayısı da 5'ten 4'e kadar düşecek.

Aslan Avrupa'yı titretiyor! UEFA sıralamasına Galatasaray'dan dev katkı - Resim : 2

Bu durumda Türkiye, Şampiyonlar Ligi'ne tek takım gönderecek ve o ekip eleme (play-off) oynayacak. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'ne takım gönderemeyecek Türkiye'nin diğer 3 temsilcisi ise UEFA Konferans Ligi'nde yer alacak.

Aslan Avrupa'yı titretiyor! UEFA sıralamasına Galatasaray'dan dev katkı ile ilgili etiketler Galatasaray UEFA Avrupa ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.