Aslan ateşi yaktı! Galatasaray Portekizli orta sahanın transferini bitirmek için harekete geçti

Galatasaray'da teknik direktörlük görevi için Okan Buruk ile anlaşmaya varılmıştı. Deneyimli çalıştırıcı ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan sarı - kırmızılı kulübün kadrosuna katacağı oyuncular merakla bekleniyordu. İttifak Holding Konyaspor'dan Abdülkerim Bardakcı ile el sıkışan Galatasaray'da orta sahaya takviye yapılacağı açıklanmıştı. Aslan'ın peşinde olduğu ismin Cristiano Ronaldo'nun milli takımdan arkadaşı Joao Mario olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray'da başkanlık koltuğunu Burak Elmas'tan devralan Dursun Özbek, sportif direktör Pasquale Sensibile ile yollarını ayırarak futbol direktörlüğü görevine Cenk Ergün'ü getirmişti. Ergün'ün, "İlk etapta önceliğimiz orta saha transferi" açıklamasının ardından takıma katılacak isimler merak ediliyordu. Galatasaray, bugün teknik direktör Okan Buruk ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Buruk, taraftarlara transfer sinyalini vermişti.

''TRANSFERDE YÖNETİM ELİNDEN GELENİ YAPIYOR, BİZ DE EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ''

Transfer çalışmalarına yoğunlaştığını dile getiren Okan Buruk, "Geçen sezonki mutsuzluğu ortadan kaldıracağız. İşe başlayacağız, işi doğru yapacağız ve taraftarları heyecanlandıracağız. Taraftarlarımız transfer bekliyor. Ben de transfere yoğunlaştım. Yönetim de öyle. İyi bir kadro için yönetim elinden geleni yapıyor. Biz de en iyisini yapacağız. Taraftarımızın hak ettiği mutluluğu, güzel günleri getireceğiz." demişti.

''TOPUN BİZDE KALDIĞINI GÖRECEKSİNİZ, RAKİPLER SAVUNMA YAPACAK''

Orta saha takviyesi için konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Orta sahadaki oyuncular iki yönlü oynayabilmeli. Galatasaray'da oynuyorsa skora da katkı yapması gerek. Böyle oyuncular seçmeye çalışıyoruz. Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayabilecek oyuncu istiyoruz. Topun bizde kaldığını göreceksiniz. Rakipler savunma yapacak." ifadelerini kullanmıştı.

HEDEF BENFICA'DA TOP KOŞTURAN JOAO MARIO

Bu sözlerin ardından Galatasaray'ın peşinde olduğu orta saha oyuncusu da ortaya çıktı. Milliyet'in haberine göre; sarı - kırmızılılar, Portekiz devi Benfica'da top koşturan Joao Mario için resmi teklifini yaptı. Haberde Galatasaray'ın futbol direktörü Cenk Ergün'ün transferi bitirmek için Portekiz'de bulunduğu belirtildi.

JOAO MARIO KİMDİR?

19 Ocak 1993 doğumlu Joao Mario, ülkesi Portekiz'in önemli kulüplerinden Porto altyapısında futbola başladı. Sporting altyapısına geçen Mario, takımın alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra B takımına yükseldi. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Vitoria Setubal, Sporting CP, Inter, West Ham, Lokomotiv Moskova ve Benfica formaları giydi. Portekiz Milli Takımı'nda 50 maça çıkan Joao Mario, 2 kez ağları sarsmayı başardı.

Aslan ateşi yaktı! Galatasaray Portekizli orta sahanın transferini bitirmek için harekete geçti ile ilgili etiketler Galatasaray Transfer Joao Mario cenk ergün
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.