Askerlik yerleri sorgulama ekranı 2020! Şubat celbi askerlik yerleri sorgulama!

Askerlik yerleri sorgulama 2020! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Müdürlüğü tarafından askerlik yerleri açıklandı. Askerlik yerlerinin açıklanmasıyla birlikte sorgulama ekranına nasıl erişim sağlanacağı merak konusu oldu. İşte askerlik yerleri sonuçları sorgulama ekranı! Detaylar ahberimizde...

Askerlik yerleri sorgulama yeri 2020! Askerlik görevini yerine getirecek vatandaşlar askerlik yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. Heyecanla beklenen askerlik yerleri, illi Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Müdürlüğü tarafından açklandı. Detaylar haberimizde...

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI

Askerlik yerleri sorgulama işlemi için MSB'nin resmi E-Devlet ekranı üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirebilecek olan gençler, vatani hizmetlerini nerede yapacaklarını öğrenebilecek.

Askerlik yerleri sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

AA'nın aktardığına göre, Milli Savunma Bakanlığı, ocak, şubat ve mart aylarında silah altına alınacak yedek subay, astsubay ve erler ile bu yıl bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmeye göre, yedek subay, astsubay ve erler ile bedelli askerlik yapacaklar, sınıflandırma sonuçlarını e-devlet ve askerlik şubesi başkanlıklarından öğrenebilecek.

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

ASKERLİK YOL PARASI NE KADAR?

Askerlik yol parası olarak bilinen askeri yol ve iaşe bedeli iki kalemden oluşan ve tek seferde yapılan bir ödemedir. Bu ödemenin ilk kısmında askerin birliğine teslim olmadan önceki yol masrafı ödenir. Otobüs biletlerinin mesafeye göre fiyat farklılığı göstermesinden dolayı yol bedelinin kesin bir tutarı bulunmuyor. Askerlerin sevk döneminin yaklaşmasıyla birlikte askerlik şubeleri belediyelere resmi bir yazı göndererek sevk olacak askerlerin otobüs bilet fiyatlarının araştırılmasını ve şubeye bildirilmesini talep eder. Belediyenin konuyla ilgili birimi otobüs bilet fiyatlarını tespit ettikten sonra bunu şubeye bildirir ve askerlik şubesi bu resmi yazıya göre yol bedelini belirler.

Ödemenin ikinci kalemi olan iaşe bedeli ise, birliğine teslim olacak olan kişinin yemek ve ihtiyaç masrafıdır. İaşe bedeli, kişinin teslim olacağı birliğin uzaklığı arttıkça, yolda geçireceği zamana göre artış gösterir.

Askerlik yerleri sorgulama ekranı 2020! Şubat celbi askerlik yerleri sorgulama! ile ilgili etiketler askerlik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.