Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2000/1 askerlik yerleri belli oldu mu?

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2020 Şubat celbi askerlik yerleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak 2020 Şubat celbi askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Peki askerlik yerleri (2000/1) ne zaman belli olacak?

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2020 Şubat celbi askerlik yerleri için geri sayım devam ediyor. Vatani görevini yerine getirmek için bekleyenler askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihin ne zaman olacağını araştırıyorlar.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?

2000/1 askerlik yerleri henüz belli olmadı. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) tarafından yapılan açıklamaya göre, seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığınca 24 Ocak 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak.

Seçim ve sınıflandırma sonucunda; yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan ocak celp ve sevk dönemine tabi olanlar 30 Ocak 2020 tarihinde, şubat celp ve sevk dönemine tabi olanlar 26 Şubat 2020 tarihinde, mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edileceklerdir.

ASKERLİK YOL PARASI NE KADAR?

Askerlik yol parası olarak bilinen askeri yol ve iaşe bedeli iki kalemden oluşan ve tek seferde yapılan bir ödemedir. Bu ödemenin ilk kısmında askerin birliğine teslim olmadan önceki yol masrafı ödenir. Otobüs biletlerinin mesafeye göre fiyat farklılığı göstermesinden dolayı yol bedelinin kesin bir tutarı bulunmuyor. Askerlerin sevk döneminin yaklaşmasıyla birlikte askerlik şubeleri belediyelere resmi bir yazı göndererek sevk olacak askerlerin otobüs bilet fiyatlarının araştırılmasını ve şubeye bildirilmesini talep eder. Belediyenin konuyla ilgili birimi otobüs bilet fiyatlarını tespit ettikten sonra bunu şubeye bildirir ve askerlik şubesi bu resmi yazıya göre yol bedelini belirler.

Ödemenin ikinci kalemi olan iaşe bedeli ise, birliğine teslim olacak olan kişinin yemek ve ihtiyaç masrafıdır. İaşe bedeli, kişinin teslim olacağı birliğin uzaklığı arttıkça, yolda geçireceği zamana göre artış gösterir.

Vatani görevini yerine getirmeyi bekleyen binlerce vatandaş, 2020 Şubat celbi askerlik yerleri için geri sayımını sürdürüyor. 2020'nin ilk celbi olan Şubat ayında askere giderek silahaltına alınacak olan yurttaşlar, acemi birliklerinin neresi olacağını merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından açıklanacak olan 2020 Şubat celbi askerlik yerleri e Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Celp bilgilerinin yanı sıra sevk tarihi de netleşecek. Öte yandan, merak edilen bir diğer konu olan bedelli askerlik yerleri de belli olacak. Peki, 2000/1 tertip uzun dönem er yükümlüleri için 2020 Şubat celbi ile bedelli askerlik yerleri ne zaman, ayın kaçında belli olacak? e Devlet sorgulama sayfası ile detaylar haberimizde.

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2000/1 askerlik yerleri belli oldu mu? ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı askerlik askerlik yerleri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.