Askerlik Yeri Sorgulama Ekranı! 28 Mayıs 2020 Celp ve Sevk sonuçları açıklandı mı? Terhisler tarihleri açıklandı!

Terhis tarihleri açıklandı! Askerlik yerleri Sorgulama Ekranı 28 Mayıs! Silah altına alıp vatani görevlerini yerine getirmeyi bekleyen milyonlarca genç askerlik yerlerin merak ediyor. TSK'ya asker alımı daha önce ertelenmiş, bedelli askerlik alımları ise aynı salgın nedeniyle TSK tarafından iptal edilmişti. Peki 28 Mayıs askerlik yerleri açıklandı mı? celp işlemleri farklı tarihlerde 2 grup halinde olacak. 28 mayıs askerlik yerleri sorgulama ekranı ve detaylar haberimizde...

Terhis tarihleri açıklandı! 28 Mayıs Askerlik Yerleri Sorgulama Ekranı! Milyonlarca genç TSK'dan gelecek askerlik yerlerinin açıklanması haberini bekliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle hep celp ve terhis işlemleri hem de bedelli askerlik alımları ertelenmişti. Bugün 28 mayıs'ta milyonlarca gencin askerlik yerleri de belli olacak. Celp işlemleri farklı 2 grubun farklı tarihlerinde belli olacak. Peki 28 mayıs askerlik yerleri sorgulama ekranı nedir? TSK'ya asker alımı 28 mayıs sonuçları ve detaylar haberimizde...

 

E-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik yerleri bugün açıklanıyor! MSB'den yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 sevk ve celp dönemlerine ilişkin askerlik yerleri 28 Mayıs 2020 günü e-devlet sistemi üzerinden açıklanacak.

TERHİS TARİHLERİ AÇIKLADI MI?

Gelen son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Bununla ilgili önemli tedbirler alındı" dedi.

SEVK TARİHLERİ HANGİ GÜN OLACAK?

Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 olacak. İlk grup sevk belgesini 1-5 Haziran tarihleri arasında alabilecek.

Haziran grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olacak. Bu grup ise 16-20 Haziran tarihleri arasında sevk belgelerini alabilecekler.

Yedek subay ve astsubay adayları, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenen nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 29 Haziran 2020 olacak. Bu grup içerisinde yer alanların sevk tarihleri ise 25-29 Haziran olacak.

SEVK ÖNCESİ COVİD-19 TESTİ YAPILACAK

Asker adayları belirtilen tarihler içerisinde ASAL sevk başvurusu oluşturmak için e-devlet’e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklar.

Burada kendilerine sunulan covid-19 anketini doldurduktan sonra sistemin kendilerini yönlendirdikleri sağlık kuruluşlarına gidecekler.

Yönlendirilen sağlık kuruluşunda covid-19 testi yapıldıktan sonra kuruluştan test sonucunun çıkacağı tarihi ve bireysel izolasyonun nasıl yapılacağını öğrenecekler.

Test sonucunun öğrenilmesinin ardındansa eğer sonuç negatif çıkarsa yine e-devlet’e girilerek ASAL sevk başvurusu bağlantısına tıklanacak ve buradan belge alınarak birliğe katılış gerçekleştirilecek.

Askerlik Yeri Sorgulama Ekranı! 28 Mayıs 2020 Celp ve Sevk sonuçları açıklandı mı? Terhisler tarihleri açıklandı!

TEST POZİTİF ÇIKARSA BİRLİĞE KATILAMAYACAK

Test sonucunun olası pozitif çıkması durumunda ise adaylar tedavi görecekleri hastaneye başvuru yapacak ve tedavi süresince birliklerine katılamayacaklar. Adayların sevk tarihlerinden 4 gün öncesinde e-devlet üzerinden covid-19 testini doldurmayı unutmamaları gerekiyor.

 

Askerlik Yeri Sorgulama Ekranı! 28 Mayıs 2020 Celp ve Sevk sonuçları açıklandı mı? Terhisler tarihleri açıklandı! ile ilgili etiketler Bedelli askerlik askerlik sevk terhis bedelli askerlik yeri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.