Askerlik sevk belgesi nasıl alınır? E-devlet askerlik sevk belgesi alma ekranı

Askerlik sevk belgesi nasıl alınır sorusu askerlik yerlerinin açıklanmasının ardından askere gidecekler için araştırma konusu oldu. Askere gidenlerin yanında bulundurması gereken askerlik sevk belgesi nasıl alınır, e-devlet askerlik sevk belgesi alma ekranı ve detaylar haberimizde...

Askerlik sevk belgesi alma ekranı üzerinden askere gideceklerin alacağı sevk belgesi, yanlarından bulundurması gereken zorunlu bir evrak olarak göze çarpıyor. E-devlet üzerinden alınabilecek askerlik sevk belgesi, milyonlarca asker adayının merak ettiği bir evrak. Peki nasıl alınır, askerlik sevk belgesi e-devlet ekranı ve detaylar haberimizde..


ASKERLİK SEVK BELGESİ NASIL ALINIR?

Sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacak.

MSB tarafından yapılan açıklamada belirtilen yükümlülerle ilgili, "Yükümlüler; sevk tarihlerinin dört gün öncesinden itibaren e-Devlet'ten Covid-19 anketini dolduracaklar. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında Covid-19 testlerini yaptıracaklar. Test sonucu pozitif çıkanların veya temaslı listesinde yer alanların askere sevkleri tedavileri süresince ertelenecek.

Test sonucu Covid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar sevk belgelerini e-Devlet'ten alabilecek. Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Covid-19 kapsamında Devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar. Asker eğlencesi, uğurlaması ve benzeri faaliyetleri icra etmeyecekler. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlem uygulanacaktır.

Covid-19 salgını nedeniyle; bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

ASKERLİK SEVK BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ASKERE NE ZAMAN GİDİLECEK?

Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 olacak. İlk grup sevk belgesini 1-5 Haziran tarihleri arasında alabilecek.

Haziran grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olacak. Bu grup ise 16-20 Haziran tarihleri arasında sevk belgelerini alabilecekler.

Yedek subay ve astsubay adayları, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenen nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 29 Haziran 2020 olacak. Bu grup içerisinde yer alanların sevk tarihleri ise 25-29 Haziran olacak.

Askerlik sevk belgesi nasıl alınır? E-devlet askerlik sevk belgesi alma ekranı ile ilgili etiketler Bedelli askerlik askerlik e-Devlet askerlik sevk belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.