Askerler birliklerine dönmeyecek!

ABD Başkanı Trump'un George Floyd protestolarını bastırmak amacıyla orduyu devreye sokma planının ardından 82. tümen dün Washington DC'de konuşlanmıştı. Gün içerisinde ABD Savunma Bakanı Esper'in askerlerin birliklerine dönmesi emrini verdiği haberleri ise Trump'la aralarında gerginlik mi var sorusunu gündeme getirmişti. Ancak Esper o emri geri çekti.

Pentagon sözcülerinden Yarbay Chris Mitchell, Savunma Bakanı Esper'in askerlerin birliklerine dönmesi emrinin geri çektiğini duyurdu.

AA'ya açıklama yapan Mitchell ''Herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Bahsi geçen askerler Ulusal Başkent Bölgesi'nde teyakkuzda kalacaklar ancak DC'nin dışında olacaklar.'' ifadelerini kullandı.

Pentagon, 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin bulunduğu Fort Bragg ve 10'uncu Dağcı Tümeni'nin bulunduğu Fort Drum kışlalarından yaklaşık 1600 askeri tedbir amaçlı Washington bölgesinde konuşlandırmış ancak bu askerlerin şehre girmeyeceğini açıklamıştı.İlk açıklamaya göre 82'inci Hava İndirme Tümeni'nden 200 asker dün akşam geri dönecekti.

Askerler birliklerine dönmeyecek! ile ilgili etiketler ABD Trump Pentagon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.