Askeri çevreler Cumhuriyet'e çok öfkeli! Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız'a çirkin saldırı

Cumhuriyet gazetesi, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu’na haziran ayında dekan olarak atanan Prof. Gültekin Yıldız üzerinden Kara Harp Okulu hakkında karalama kampanyası başlattı. Akademisyen olan Yıldız'ın, askeri bir eğitim vermemesine rağmen 'askerliğini bedelli olarak yaptığının' vurgulandığı habere pek çok emekli komutan tepki gösterdi. SuperHaber'in ulaştığı komutanlar Cumhuriyet'in bu haberinin "ideolojik" olduğunun altını çizdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kurulan ve harp okullarını bünyesinde barındıran Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Cumhuriyet gazetesi tarafından hedef tahtasına oturtuldu.

Haziran ayında Kara Harp Okulu’na dekan olarak atanan Gültekin Yıldız’ın askerlik vazifesi üzerinden MSÜ'yü karalamaya çalışan Cumhuriyet, askeri bir eğitim vermemesine rağmen Yıldız'ın dekan olmasını 'bedelli askerlik yaptı' sözleriyle eleştirdi.

Yıldız ise bu eleştirilere, 2010 yılından itibaren askeri kurumlarda ders verdiğine dikkat çekerek "Askeri okullarda geçirdiğim süre, normal bir yedek subayın süresini geçti. Askerlikse, askerliğimi fazlasıyla yaptım diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

MİLLİYETÇİ DEKANI HAZMEDEMEDİLER

Son 4 dekanı FETÖ örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile tutuklanan Kara Harp Okulu'nun "milliyetçi" kimliği ile bilinen bir dekana sahip olmasını hazmedemeyen Cumhuriyet'in bu haberi, başta eski komutanlar olmak üzere askeri çevrelerin tepkisini çekti.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Cumhuriyet gazetesinin bu ideolojik karalama kampanyasını akademisyenlere ve emekli komutanlara sordu. İşte TSK'ya uzun yıllar emek veren askeri komuta kademesinin söz konusu saldırıya tepkileri...

PROF. DR. KARACA: TAMAMEN İDEOLOJİK BİR SALDIRI

Gültekin Yıldız'ı çok eski dönemden beri tanıdığını belirten Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, başarılı akademisyeni, "Türkiye'de liyakatıyla çalışmalarıyla bu millete, vatana bağıyla, geçmişiyle bu ülkede her makamı hak edecek bir kişiliktir." şeklinde tanımladı. Karaca, Cumhuriyet gazetesinin yaptığı haberin tamamen 'ideolojik bir saldırı' olduğunu belirtti.

Askeri çevreler Cumhuriyet'e çok öfkeli! Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız'a çirkin saldırı

Yıldız'ın bulunduğu makamın "askerliğini nasıl yaptın" denilerek sorgulanacak bir makam olmadığının altını çizen Prof. Dr. Karaca, "Bir akademisyenden Cumhuriyet gazetesi elinde silahla Suriye'de savaşmayı talep ediyorsa bu bağlantıyı yanlış yerde arıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu tamamen ideolojiktir. Bunun perde arkası; Cumhuriyet gazetesi anlaşıldığı kadarıyla milliyetçi bir yapının harp okullarında olmamasını istiyor düşüncesidir. Bu zaten harp okulunda milliyetçi yapıdaki insanların istenmemesi belki de dünyadaki her devlet için ayrı bir ironidir herhalde. Başka bir açıklaması olamaz." dedi.

"Gültekin Hoca'nın yaptığı askerliğini nasıl yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Devletin verdiği haktan yararlanmak ayrı bir şeydir." diyen Prof. Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi insanlar devlete olan borçlarını yalnızca askerlikle mi ödüyorlar? Örneğin ben emekli bir albayım, profesörüm aynı zamanda. Şimdi ben 26 yıl bir fiil totalde 31 yıllık hizmetimi yaptım diye Gültekin Hoca'dan daha mı milliyetçi oluyorum? Gültekin Hoca'dan daha mı fazla o makamı hak ediyorum? Yani bir bilim insanına saldıracaksanız o bilim insanının yaptığı yayınlarda intihal var mı, yalan var mı bunlarla saldırırsınız. Orası bir bilim yuvası çünkü. Bunların olmadığı bir yerde, bir kişide ki askeri tarih açısından Türkiye'de 10 tane adamı geçmez kişilerden olan Gültekin Hoca'ya bu saldırıyı sadede 'ideolojik' olarak yorumluyorum."

EMEKLİ TUĞGENERAL KANDEMİR: MUHALİF OLMAK İÇİN UYDURULAN BİR HABER

Emekli Tuğgeneral Osman Gazi Kandemir ise Gültekin Yıldız'ı eskiden beri tanıdığını ve çok nitelikli bir insan olduğunu, sadece fikri yapısı değil, akademisyen olarak da çok nitelikli bir kişi olduğunu belirtti.

Yıldız'ın Silahlı Kuvvetleri epey bir zamandır yakinen tanıdığının altını çizen Kandemir, "Çünkü kendisi de tarih alanında çalıştığı için Osmanlı'nın son dönemlerine, Cumhuriyet dönemine ait çalışmaları da var. Silahlı Kuvvetler'de tanıdığı insan çoktur, onu da tanıyanlar çoktur. Silahlı Kuvvetler'in kendi içinde zaten bir rahatsızlığa yol açmadı onun ataması. Hepimizin yakından tanıdığı, bizimle darbeden de önce Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde de ders veren bir hocamızdı. Ben de beraber derslere girdim onunla." diye konuştu.

Askeri çevreler Cumhuriyet'e çok öfkeli! Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız'a çirkin saldırı - Resim : 2

Cumhuriyet'in haberini "Sadece muhalif olmak için uydurulan bir haber" olarak nitelendiren Kandemir,  "Silahlı Kuvvetlerin kendisinde böyle bir rahatsızlık yok. Eskiler manasında söylüyorum bunu şimdi zaten yok. Dolayısıyla biz Gültekin Hoca'nın arkasındayız, onun işini iyi yapacağına Silahlı Kuvvetler'e katkı sağlayacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

"POZİSYONU 'RAHAT - HAZIR OL' ÖĞRETMEK DEĞİL"

Gültekin Yıldız'ın bulunduğu pozisyonun öğrencilere 'rahat-hazır ol' öğretmek olmadığını kaydeden Kandemir, şu düşünceleri dile getirdi:

"O dekan olarak öğrencinin oradaki akademik derslerini takip edecek, askerlik ilmini öğrenmesini sağlayacak. Pratiğe dönük bir şey olmayacak. Eskiden beri dekanın öyle bir pozisyonu olmazdı zaten. Harp okulunun idari personeli askeri eğitimleri yaptırır. Ayrıca orada Harp Okulu Komutanlığı'nın idari bir yapısı var onun da başında bir tuğgeneral var. Bu sistemi bilmemekten de kaynaklı bir şey. Muhalif olmak için uydurulan bir haber. Eğer muhalefet yapmak istiyorlarsa bundan daha önemli konular var. Bir anlamı yok biz Gültekin Hoca'ya güveniyoruz."

 PROF. DR. ÖZ: BİR NOKTAYA BAKILARAK YANLIŞ HÜKÜM VERİLİYOR

Gültekin Yıldız'ı çok yakından tanıyan bir diğer isim olan Prof. Dr. Mehmet Öz ise SuperHaber'e yaptığı açıklamada "Gültekin'i çok yakından tanırım. Anne - baba iki profesör çocuğu, çok iyi yetişmiş, Boğaziçi Tarih mezunu ve askeri tarihçiliği hepimizin takdirini kazanmış bir arkadaşımızdır. Ayrıca tabi Milli Savunma Üniversitesi'nde çok hizmetleri oldu. Özellikle 2016 sonrası yeniden yapılanmada çok katkıları oldu." şeklinde konuştu.

Askeri çevreler Cumhuriyet'e çok öfkeli! Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız'a çirkin saldırı - Resim : 3

'ÇOK HAKSIZLIK YAPILIYOR'

Cumhuriyet'in haberlerini okuduğunu belirten Öz, "Tanımayan insanların 'bedeli askerlik yaptı' diyerek bir noktaya bakarak yanlış hüküm verdikleri bir durum. Politik konuşmak istemem ama çok haksızlık yapılıyor. Gültekin Yıldız bir kere son derece yetenekli, cevval, zeki ve yetenekli bir insandır. Gültekin Hoca'nın bu işe layık olduğu konusunda benim en ufak bir tereddütüm yoktur. Ancak medya böyledir tek bir veriye bakarak sizin hakkınızda hüküm verme hakkını kendilerinde görüyorlar. Medyanın yapması gereken şey bu tür şeyleri araştırmaktır. Ön yargıyla, çok yanlış hareket ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Gültekin Yıldız'ı tanımayanların ezbere hükümler verdiğini belirten Öz, bunun üzücü bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

DOÇ. DR. BOSTAN: FETÖ'NÜN KARALAMA KAMPANYASI

Bu tür yayınları doğru yayınlar olmadığını, karalamaya yönelik yayınlar olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hanefi Bostan, "Ahlaken bunları doğru bir tavır olarak değerlendirmek mümkün değil. Şöyle; bu bedelli askerliği devlet çıkardı. Devletin yaptığı işlemlerden dolayı insanları suçlu duruma düşürmek veya eksik yaptıklarını ifade etmek hiçbir kanuni merci tarafından iyi değerlendirilmesi mümkün değil." şeklinde görüş paylaştı.

Askeri çevreler Cumhuriyet'e çok öfkeli! Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız'a çirkin saldırı - Resim : 4

Doç. Dr. Bostan sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir defa şunu bilmeleri lazım; insanları böyle karalamakla kimsenin eline bir şey geçmez. Önemli olan bu kişi liyakat sahibi mi değil mi? O noktada belki bir şey söyleyebilirler. Gültekin Yıldız kendini ispatlamış bu konuda hem ilim camiasında hem de idareci olarak kendini ortaya koymuş bir kişi. Ondan daha layık kişileri olduğunu söylemek mümkün değil çünkü gerçekten buna layık. Bu konularda fikir belirtebilecek ve yetişme tarzı olarak da milli duygulara sahip, her an bu noktada yapılabilecek ne tür bir fedakarlık varsa bunu yerine getirebilecek bir kişi… bunu karalamanın altında farklı nedenler olduğunu düşünüyorum. Özellikle FETÖ’nün bir karalama kampanyası olarak değerlendiriyorum."

Öte yandan sosyal medyada da Yıldız'a destek veren çok sayıda mesaj paylaşıldı. İşte o mesajlardan bazıları:

Askeri çevreler Cumhuriyet'e çok öfkeli! Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız'a çirkin saldırı ile ilgili etiketler Cumhuriyet Gazetesi Milli Savunma Üniversitesi Bedelli askerlik SuperHaber Gültekin Yıldız dekan Kara Harp Okulu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.