"Askere hazır ol emri"

TBMM'nin Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi kabulünün ardından Karabağ'a gidecek birliklerle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. SuperHaber'in ulaştığı kulis bilgisine göre, tezkere kapsamında gönderilecek birliklere "Hazır ol" emri verildi. Buna göre en geç 2 hafta içinde birliklerin intikali başlayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Azerbaycan’a asker gönderme tezkeresini onaylamasının ardından gidecek birliklere ‘hazır ol’ emri verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bu çerçevede, özel kuvvetlerden, istihkama, istihbarata, topçu birimlerine ve uçar birlik harekatı kabiliyetine dek farklı birimler için hazırlıklarını tamamladı.

Rusya ile ortak gözlem kabiliyetlerinin yanısıra bu görevde Nahçıvan ile yapımı devam eden tren yolunun güvenliği ile ilgili planlama yapılıyor. İntikalin 1 ile 2 hafta arasında başlaması bekleniyor. İntikal, kara ve hava yolu ile gerçekleşecek.

"Askere hazır ol emri" ile ilgili etiketler Türkiye Azerbaycan TBMM asker hazır ol birlik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.