Askerdeyken Polislik sınavına girilir mi? 27. Dönem POMEM online başvuru nasıl yapılır?

Askerdeyken polislik sınavına girilir mi merak ediliyor. 27. dönem POMEM başvuruları 8 Aralık'ta başlayacak. Polis adayları, POMEM başvuru şartlarını araştırırken bu yıl online başvuru alınacağını öğrendi. Polis Akademisi başvuru şartları ve detaylar haberimizde.

27. dönem POMEM başvuru şartları haberimizde. Polis Akademisi'ne başvurmak isteyen polis adayları, bu yıl online başvuru alınacağını öğrendi. 8 Aralık't başlayacak olan POMEM başvurularını askerlik ypan adaylar nasıl yapacak?

ASKERDEYKEN POLİSLİK SINAVINA GİRİLİR Mİ?

Askerdeyken POMEM Başvurusu okulların ilk kurulduğu ve öğrenci almaya başladığı dönemlerde askerde bulunan kişiler POMEM başvurusunda bulunamıyorlardı. Başvuru yapabilmeleri için ya tecilli olmaları veya askerlikle ilişiklerinin bulunmaması gerekmekteydi. Daha sonraki dönemlerde askerde bulunsalar dahi polis alımları yapılmaya başladığı zaman askerlik vazifelerini yaptıkları yerdeki Emniyet Müdürlüğüne başvurularını yapabilmekteydiler. Mülakat ve Fiziki Yeterlilik sınavı dönemlerinde askeri birliklerinden izin alarak sınavlara katılabiliyorlardı.

Vatani görevini yaparken sınava giren ve kazanan adaylar için Polis Akademisi Daire Başkanlığı tarafından bulundukları birliklere yazı göndererek kazanan adayları okullara istenilmekteydi. Böylelikle adaylar polis okullarına gittikleri için terhis belgelerini alarak askerlikten ilişikleri kesilmiş bulunuyordu.

Bunun en büyük nedeni ise 8 Şubat 2011 tarihinde 6109 Askerlik Kanununda yapılan değişiklikle birlikte Polis Eğitim ve öğretim kurumlarının giriş sınavını kazanan, okullarında öğrenim gören kişilerin askerlikten muaf tutulacak maddesinin eklenmesidir. Ancak geçen dönemlerde Polis Özel Hareket alımlarında başvuru yapan ve kazanan adaylar hakkında yazı gitmesine rağmen asker açığının bulunmasından dolayı kazanan adaylar terhis edilmemiş, sonraki süreçte hak kaybı yaşanmaması için kazanan adaylar eğitim merkezlerine yerleştirmeleri yapılmıştır. Hatta vatani görevini yapan kişiler yapılan sözlü mülakata alınmadıkları gibi şartlardan dolayı bazı adaylarda katılamadıkları için haklarını kayıp etmişlerdir. Kanun’da yapılan değişikliğe göre Askerdeyken POMEM Başvurusu yapılmasında herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Son Eklenen Şartlar Askerdeyken POMEM Başvurusu

Ancak 22. Dönem POMEM başvurusu kılavuzunda başvuru şartları arasında erkek adaylar için intibak eğitimi başladığı tarih itibariyle 1111 sayılı Askerlik kanuna göre silah altında bulunmamak ile terhis, tecil ve askerlik durum belgesi maddeleri eklenmiştir. Bu maddelere göre yorumlama yapılacak olunursa; Askerdeyken POMEM Başvurusu yapmanın yolu kapatılmış bulunmamaktadır.

Askerlik Kanunu’na göre silah altına alınma, izin durumu ile terhis edilme durumları belirtildiği için, askerlik süresinin kısalması nedeni ve asker ihtiyacının olması nedeni ile sınavda başarılı olan polis adaylarına terhis belgesi verilmemektedir. Ayrıca diğer madde de belirtildiği üzere adaylardan başvuru esnasında askerlik durum belgesi talep edildiği gibi terhis veya tecil belgesi de istenilmektedir.

Vatani görevini yapan kişi askerlik durum belgesi alamayacağı için veya alsa dahi halen asker olduğu göründüğünden başvuruları kabul edilecek ama terhis tarihleri baz alınacaktır. Polis olmak isteyen kişiler vatani görevleri bitiminde sınavlara katılabiliyorlar veya intibak eğitimi başladığı zaman terhis belgesini almış oluyorlarsa o zaman Askerdeyken POMEM Başvurusu yapma imkanları bulunmaktadır. Burada hesaplamayı iyi yaparak kazandığınızda eğitim başladığında sizinde askerlikle herhangi bir ilişkinizin bulunmaması gerekmektedir. İntibak eğitimleri başladığında eskiden olduğu gibi terhis belgesi alamayarak vatani görevinize devam edeceğiniz için hak kaybı yaşayarak mağdur olabileceğiniz gibi haklarınızı da kayıp etmiş olacaksınız.

Askerdeyken POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

Askerdeyken POMEM Başvurusu yapacak olan kişiler şu hesabı iyi yapmaları gerekmektedir. Birincisi bağlı bulunduğunuz birliğin başvurunuzu yaptıktan sonra mülakat ve fiziki yeterlilik sınav dönemlerinde size izin verip vermeyeceğini, ikinci askerliğinizin bittiği zaman intibak eğitiminizin başlayıp başlamadığını değerlendirmeniz gerekmektedir. Çoğu zaman askerlik vazifenizi yaptığınız şehirden başka yerde sınavların yapılma durumu söz konusu olduğu için izin almanız da gidiş ve gelişlerinizde problemler yaşayabilirsiniz. Bu problemi ortadan kaldırdıktan sonra terhis zamanınızı da hesaplayarak eğitim dönemine katılabiliyorsanız başvurunuzda herhangi bir sıkıntı yaşayacağınız düşünülmemektedir. Başvuru şartında intibak eğitimi baz alındığı için askerde olmanız başvurunuza engel teşkil etmemektedir.

Askerlik görevini yapmamış olan kişiler polis okullarını kazandıkları zaman tecilli olarak sayılırlar ve 8 Şubat 2011 tarihindeki Askerlik Kanuna göre 10 yıl boyunca vazifelerinde durdukları zaman vatani görevlerini yapmış sayılmaktadırlar. !0 yıllık süre fiili olarak göreve başladıkları zamandan itibaren başlamakta olup okul dönemi süreye eklenmemektedir. 10 yıldan önce herhangi bir sebepten dolayı görevden ayrılmaları, istifa etmeleri durumunda veya eğitim gördükleri okuldan atılmaları durumunda silah altına alınacaklarını unutmamalıdırlar. Yukarıda belirtildiği üzere Askerdeyken POMEM Başvurusu yapmak isteyen kişiler intibak eğitimine terhis olabiliyorsa başvurularını yapabilirler.

POMEM daha önceki dönemlerde 6 aylık eğitimler verirken eğitim süreleri 4 ay’a indirilmiştir. Ayrıca önceki yıllarda askerdeyken sınavlarda başarı olan kişiler eğitim ve öğretimin başlaması ile birlikte terhis belgesi alarak polis okullarına giderlerken son yayınlanan başvuru kılavuzuna eklenen intibak eğitimi başladığı tarih itibari ile silah altında bulunmamak şartı eklenmesiyle birlikte Askerdeyken POMEM Başvurusu yapan polis adaylarının intibak eğitimi başladığı dönemlerde terhis olmaları gerekmektedir.

27. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde eğitim veren POMEM'in, önlisans ve lisans mezunu adayların başvurularını önümüzdeki günlerde kabul edeceği bildirildi.

27. dönem POMEM başvuruları için tarih belli oldu

27'nci dönem polis meslek eğitim için POMEM’lere önlisans ve lisans mezunlarının başvurabileceği belirtilerek, "Önlisans ve lisans mezunları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğrenim kurumlarında eğitim görmüş adaylar da başvuru yapabilecek.

BAŞVURULAR ONLİNE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

2'nci dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, önlisans mezunu bin 360 erkek, 240 kadın aday olmak üzere toplam 8 bin öğrenciden oluşacak.

Ön başvurular 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı’na ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirilecek" denildi.

kaynak:polisrehberi

Askerdeyken Polislik sınavına girilir mi? 27. Dönem POMEM online başvuru nasıl yapılır? ile ilgili etiketler POMEM pomem başvuru 27. dönem polislik sınavı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.