Millileri 'asker selamı cezası'ndan kurtaracak hamle!

UEFA'nın asker selamı verdikleri gerekçesiyle A Milli Takım ve Başakşehir için soruşturma başlatmasına TFF, emsal bir örnekle yanıt verecek.

UEFA, A Milli Takım ve Başakşehir hakkında, futbolcuların asker selamı vermesi nedeniyle soruşturma başlattı. TFF'nin bu konu hakkında yapacağı hukuk mücadelesinin detayları netleşiyor. 

TFF, 2014 yılında, 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynanan Fransa-İsveç maçında İsveçli futbolcuların yaptığı asker selamını savunmasına ekleyecek.

2014'teki söz konusu play-off maçında, Fransız futbolcu Kurzawa, attığı gol sonrası İsveçli Guidetti'yi asker selamı vererek kızdırmıştı.

Yaşanan bu gelişmeden birkaç dakika sonra turu getiren golü atan Guidetti, Kurzawa'ya aynı şekilde asker selamı ile karşılık vermişti.

İsveç, bir yıl sonra EURO U21 2015'in şampiyonu olunca kupa seremonisinde de aynı sevinci takımca tekrarlamış ve haklarında soruşturma açılmıştı.

UEFA'nın soruşturmasında ise ceza çıkmamıştı.

Millileri 'asker selamı cezası'ndan kurtaracak hamle!

İRFAN CAN İÇİN GELEN MÜFETTİŞ TANIDIK

UEFA’nın İrfan Can Kahveci için görevlendirdiği müfettiş Jean Samuel Leuba, Türkiye için oldukça tanıdık bir isim. İsviçreli hukukçu, Trabzonspor'un 2011 şampiyonluğu ile ilgili talebini inceleyip reddetmişti.

UEFA, Başakşehirli oyuncunun asker selamını, 16-E (Politik, ideolojik ve saldırgan mesaj) maddesiyle bağdaştırmak istiyor. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda, İrfan Can'a kınamadan men cezasına kadar karar verilebilir.

 

Millileri 'asker selamı cezası'ndan kurtaracak hamle! ile ilgili etiketler İsviçre Fransa Başakşehir TFF İsveç A milli futbol takımı İrfan Can Kahveci
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.