Asker maaşı ne kadar 2019!

Asker maaşı ne kadar 2019! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. Bu meslek dallarının içinde en çok merak edilenlerden biri de asker maaşının ne kadar olduğu. Enflasyon aralıkta yüzde 0,40 düşerken, 2018 enflasyonu yüzde 20,30 oldu. Peki Asker maaşı ne kadar 2019? Subay maaşları ne kadar? 2019 asker maaşı zammı ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

Asker maaşı ne kadar 2019TÜİK tarafından bugün saat 10:00'da enflasyon rakamları açıklandı. Dört gözle beklenen bu olay, tüm memur gruplarını ilgilendirirken özellikle askerler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. 2019 yılı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından detaylar haberimizde yer almaktadır. Peki 2019 asker maaşı ne kadar? Subay maaşı kaç TL oldu? 2019 asker maaşı zammı yüzde kaç? İşte tüm detaylar...

Asker maaşı ne kadar 2019!

ASKER MAAŞI NE KADAR 2019?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aralıkta yüzde 0,40 düştü, 2018 enflasyonu yüzde 20,30 oldu.

SGK ve BAĞ-KUR emeklileri Ocak ayında yüzde 10,19 maaş zammı alacak. Memur ve emekli: yüzde 4 + enflasyon farkı ile yüzde 10'un üzerinde zam alacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 4 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2018'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 9,17 olmuş, bu nedenle söz konusu dönem için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,17 enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı.

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

EN DÜŞÜK SSK EMEKLİ AYLIĞI 1.858 TL'YE ÇIKACAK

Bu artışla en düşük SSK emekli aylığı bin 747 TL’den bin 858 TL’ye, en düşük BAĞ-KUR aylığı bin 475 TL’den bin 569TL’ye, en düşük tarım BAĞ-KUR’lu aylığı da bin 164 TL’den bin 238 TL’ye yükselecek.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına, ocak ve temmuz aylarında, bir önceki 6 aylık dönemdeki enflasyon oranında zam yapılıyor. Bu çerçevede geçen yıl ocakta yüzde 5.69, temmuzda yüzde 9.17 oranında zam yapılmıştı.

Asker maaşı ne kadar 2019! - Resim : 2

Asker maaşı ne kadar 2019! - Resim : 3

Asker maaşı ne kadar 2019! - Resim : 4

Asker maaşı ne kadar 2019! - Resim : 5

Asker maaşı ne kadar 2019! - Resim : 6

ASKER MAAŞI NE KADAR?

Ülkemizde askerlik, T.C. vatandaşı erkekler adına zorunlu olarak yerine getirilmesi gereken bir hizmettir. Üniversite eğitimi devam eden ya da sağlıkla alakalı özel durumları bulunan kişiler dışında, 20 yaşına gelen her bireyin askere gitme mecburiyeti vardır. Vatan borcu olarak bilinen askerlik, kısa dönemler için yaklaşık 6 ay, uzun dönemler için ise 12 aydır. Öte yandan yedek subay olarak askere gidenler de maaş almak kaydıyla 12 ay boyunca askerlik hizmetine devam ederler.

Askere hangi rütbeyle giderse gitsin, her askerin maaş alma hakkı vardır. Askerler için yatırılan paralar, ayın belli günlerinde, anlaşmalı bankaya aktarılır. Bu maaşlar birçok kişi için sembolik rakamlar olsa da ekonomik bir geliri olmayan bireylerin askerlik yaşamları boyunca kendilerini bir şekilde idame etmelerine yardımcı olabilmektedir. Askerler, çarşı izinleri haricinde kolay kolay para harcamazlar. Dolayısıyla da görev yaptıkları yerlerde para onlar için pek bir şey ifade etmez. Asker kantinleri kar amacı gütmez. Bu sebeple buradan yapılan alışverişler, askerleri ekonomik açıdan çok da zorlamaz.

Asker Maaşları Ayın Kaçında Yatıyor?
Türkiye’de görev yapan erlerin aylık maaşları deyim yerindeyse küçük bir cep harçlığıdır. Doğu illerinde görev yapan erler hariç, bu maaşlar, pek bir ilgi görmez. Asker maaşları özel bir durum oluşmadığı sürece her ayın 1’inde yatmaktadır. Askeriye içinde askerleri bu konuda bilgilendirecek rütbeliler bulunur; fakat asker maaşları sorgulama için ATM’lerden faydalanılabilir. ATM’ler bazı küçük karakollar hariç, birçok askeri alanda mevcuttur. Dileyenler telefon ya da internet bankacılığı ile de bu sorgulamayı gerçekleştirebilir.

Asker Maaşları Nereye Yatıyor?
Askeriyeye ilk katıldığınızda henüz birçok resmi işleminiz gerçekleşmemiş olur. İletişim ve hesap bilgileri acemi birliğinde sırayla herkesten alınır. Bu bilgiler toplandıktan sonra anlaşmalı banka olan Ziraat Bankası’na gönderilir. Çok kısa bir zaman sonra Ziraat Bankası, bankamatik kartları söz konusu askeri bölgeye ulaştırır. Şifrenizin de yer aldığı bir zarfla beraber size teslim edilen Ziraat Bankası banka kartınızı elinize ulaştığı andan itibaren kullanmaya başlayabilirsiniz. Maaşlar genellikle ikinci aydan sonra yatırılır. Askerler ilk iki aylık maaşlarını ikinci ayın sonunda almış olurlar. Askerlik öncesi alınan harçlıklar ise PTT aracılığıyla temin edilir.

Asker Ailesi Maaşı Ne Zaman Verilecek?
Bilindiği gibi ülkemizde geçim sıkıntısı çeken asker ailelerine uzun zamandır, belli aralıklarla maaş veriliyor. Söz konusu yardıma bu sene ülke genelinde yaklaşık 80 bin başvuru gerçekleşti. Tek tek değerlendirilen başvurular nihayetlendi ve 17 bin aile, asker ailesi maaşı almaya hak kazandı. Şimdi gözler bu maaşların ne zaman yatacağına çevrilmiş durumda. Bakanlık, bu maaşların tek seferde 1500 TL şeklinde verileceğini duyurdu. Ödemeler yardım almaya hak kazanan ailelere, PTT aracılığıyla iletilecek. Yapılan resmi açıklamaya göre asker ailesi maaşları 10 Eylül 2018 tarihinde yatacak. Ailelere yatırılacak toplam maaş ücreti 16 milyon TL civarında. Bakanlık normal koşullarda bu ödemeleri Temmuz ayı içinde yatıracaktı; ancak bazı aksamalar ödemelerin Eylül ayına sarkmasına neden oldu. Asker ailesi maaşı önümüzdeki dönemlerde yeniden açılacak. Başvuruda bulunmak isteyen ailelerin gerekli belgeleri Sosyal Yardımlar Müdürlüğüne ya da Milli Savunma Bakanlığı il temsilciliklerine ulaştırmaları gerekiyor.

İllere Göre Asker Maaşları
Ülkemizde verilen asker maaşlarının bir standardı yoktur. Bu anlamda batıda görev yapan askerlerin maaşları ile doğu ve güneydoğu illerinde görev yapan askerlerin maaşları birbirinden ayrılır. Riskli bölgeler olarak kabul edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde maaşlar biraz daha yüksek düzeydedir. 2018 itibarıyla doğuda asker maaşı 220 TL’dir. Bu rakamlar çavuş, onbaşı gibi rütbelere sahip olan erler için ortalama 50-60 TL daha fazla olabilir. Fakat Şırnak, Hakkari, Tunceli, Siirt, Mardin, Diyarbakır gibi olağanüstü hal bölgelerinde maaşlar 400 TL’nin üzerine çıkabiliyor. Terör açısından risk teşkil etmeyen illerde askerlik hizmetini sürdüren erlere ise aylık 110 TL maaş yatıyor. Ülkemizde asker maaşları her dönem eleştirilmiş ve bu rakamların genel anlamda düşük olduğu konuşulmuştur.

Rütbelere Göre Maaşlar
Nasıl ki şehirlere göre asker maaşları arasında farklar oluyorsa, rütbelere göre de bu maaşlar değişkenlik gösteriyor. Askerlik hiyerarşisi içerisinde çok sayıda rütbe bulunur ve askerler rütbe statüsüne göre emir-komuta zinciriyle birbirine bağlıdırlar. Komandoların, uzman çavuşların, astsubayların ya da teğmenlerin maaşları birbirinden farklıdır.

Komando Er Maaşları
Komando birlikleri özel olarak eğitim alan, çeşitli özel yeteneklere ve fiziki avantajlara sahip birliklere denir. Askerliğini komando olarak yapan kişiler, genel anlamda çok daha zorlu koşullara maruz kalarak görevlerini icra etmeye çalışırlar. Komando er maaşlarının bir standardı yoktur. Çünkü komando birlikleri kendi içinde sınıflara ayrılmıştır ve her sınıfın zorluk düzeyi birbirinden farklıdır. 2018 itibarıyla en düşük komando maaşı ise 3100 TL’dir.

Uzman Çavuş Maaşları
Uzman çavuşların aldıkları maaşlar ortalama 3500 TL ile 5200 TL arasında değişiyor. Eğer görev yapılan yer doğuda, olağanüstü hal bölgesiyse, söz konusu maaş 6 bin TL’yi bulabilir. Uzman çavuşlar aynı şekilde, yurt dışında görev yaptıkları zamanlarda da farklı maaş alırlar. Uzman erbaşların maaşlarına son olarak 2018’in Nisan ayında zam gelmişti.

Astsubay Maaşları
Astsubaylar, özel olarak Astsubay okullarında yetiştikten sonra orduya dahil olan kişilerdir. Astsubayların maaşları da tıpkı uzman çavuşların maaşları gibi Nisan 2018’de artırıldı. Güncellenen maaşlara göre ülkemizde astsubay olarak görev yapan kişiler, 400 TL zam elde etmiş oldu. Astsubayların maaşlarını elbette kıdemleri belirlemektedir. Bugün itibarıyla astsubaylar ortalama 4-5 bin TL arası maaş alıyor. Tabii bu noktada tazminat, sınıf, aile durumu, görev yeri gibi durumlar da maaşı etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Teğmen maaşları
Teğmenler takım komutanları olarak bilinir. Harp Okullarından, 4 senelik eğitimin ardından teğmen sıfatıyla mezun olmak mümkündür. Rütbesi itibarıyla asteğmenin üstünde, üsteğmenin altında yer alan teğmenler, yeni mezun olup göreve başladıkları tarihte 4550 TL maaş almaya hak kazanırlar. Teğmen maaşları da tıpkı diğer rütbelerde olduğu gibi özel durumlara bağlı olarak ufak tefek değişiklikler gösterir. Doğu illerinde ya da Kıbrıs’ta görev alan teğmenlerin ücretleri görece daha fazladır. Teğmenler öte yandan OHAL tazminatı da almaktadır.

Asker maaşı ne kadar 2019! ile ilgili etiketler 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.