Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu

4 Eylül 2008'den 24 Haziran 2010'a kadar Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan, 2 sezon 79 bölüm süren Aşk-ı Memnu dizisi final bölümüyle Türk dizi tarihinin en yüksek izlenme oranına sahip dizi olarak tarihe geçmişti. Finalinin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, izleyiciler Beren Saat'in hayat verdiği Bihter Yöreoğlu Ziyagil'i ölümünün yıldönümünde unutmadılar.

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Hazal Kaya, Nebahat Çehre ve Selçuk Yöntem'in paylaştığı Aşk-ı Memnu 2008 yılında izleyici ile buluştu. Yayınlandığı dönemde reyting listesine damga vuran dizi senaryosu kadar, cesur sahneleri, kullanılan mekanlar ve kıyafetlerle de hafızalarda yer edindi.

Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu


Halid Ziya Uşaklıgil‘in ölümsüz eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu 24 Haziran 2010'da görkemli bir final ile ekranlara veda etti. Final bölümünde, aşkı ve evliliği arasında kalan Bihter Ziyagil, Behlül'ün ihanetine intiharı ile karşılık verdi.

Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu - Resim : 2

Bihter Ziyagil'in ölümü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bihter için binlece mesaj atıldı. Dizinin finalinden yıllar geçmesine rağmen, izleyiciler Bihter Ziyagil'i her ölüm yıl dönümünde anmaya devam ettiler.

Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu - Resim : 3

Bihter Ziyagil, büyük finalden 11 yıl sonra bugün bir kez daha sosyal medyada gündem oldu. #bihterziyagil hashtag'i Twitter'da TT listesinin ilk sırasına yerleşti.

Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu - Resim : 4


24 Haziran 2010’da final yapan dizideki Bihter Ziyagil karakteri, Twitter’da TT oldu. Sosyal medya kullanıcıları Bihter Ziyagil karakterinin ölümünün 11. yıl dönümünde binlerce paylaşım yaptı.

Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu - Resim : 5

 

İşte o paylaşımlardan bazıları…





















 


AŞKI MEMNU'NUN KONUSU

İstanbul'un sayılı zenginlerinden biri olan Adnan Bey'in, çok sevdiği karısı İnci öldükten sonra çocukları Nihal ve Bülent Ziyagil köşkünde yalnız kalır. Çocuklarının eğitimi için köşke yerleşen Matmazel De Courton, zaman içerisinde köşk halkıyla da iyi ilişkiler kurar. Adnan ile aralarında söze dökülmeyen bir yakınlaşma olsa da, Adnan kendisinden oldukça genç Bihter Yöroğlu’na aşık olur ve onunla evlenir. Önce Bihter bir süre sonra da annesi Firdevs Yöroğlu köşke yerleşirler. Eşini kaybeden Firdevs’in hayattaki tek amacı lüks içerisindeki yaşam standartlarını sürdürebilmektir. Bihter maddiyat için evlendiği Adnan’ı aralarındaki yaş farkına rağmen başlar da sevse de, bir süre sonra Adnan’ın yeğeni Behlül ile yakınlaşır. Behlül ise amcasının kızı Nihal’in küçüklüğünden beri ona aşık olduğunu anlamamazlıktan gelerek uzatmalı okuduğu üniversitede çapkın yaşamına devam eder; ta ki evlerine yeni taşınan Bihter’e aşık oluncaya kadar.

Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu - Resim : 6


BİHTER ZİYAGİL'İN UNUTULMAZ SÖZLERİ

"Ölüyorum anlasana! Gözlerimin önünde birbirlerini seviyorlar... Ben işkenceler içinde kıvranırken onların mutluluğundan ölüyorum; anne ben ölüyorum yardım et!"

"Tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız ama..."

"Yüzünde en çok görmek istediğim şeyi gördüm; hayal kırıklığı..."

"Bihter Ziyagil'im ben! Firves Yöreoğlu'nun kızıyım! Kimse ayaklarının altına alamaz beni... Kimse canımı acıtamaz, gayet iyiyim ben... Teselliye ihtiyacım yok benim!"

"Biraz önce ateşe uzattım elimi, alevin tam ortasına... Bu bir yangın, yanıyorum ama acıyı hissetmiyorum…"

"Sıkıcı evliliğimin oyuncağına mesajımdır... Seni sevmedim doğru, benim için tutkuydun; sadece olmasını istediğim yerdeydin..."

"Nihal'i terk edemeyeceğin için beni terk ediyorsun... O ölmesin diye beni öldürüyorsun… Nihal tek nefeste sönüverecek çiçek; peki ya Bihter?"

"Yüzümde en sahici gülümsememle onların mutluluğunu alkışlayacağım..."

"Biz tango gibiyiz, bir yakınlaşıp bi uzaklaşıyoruz... Şundan eminim ki içimizdeki müzik bitene kadar pistten çekilmeyeceğiz!"

"Çok acı çekiyorum... Beynim suçlu, yüreğim suçlu; keşkenin ne demek olduğunu en çok bu gece hissettim..."

Aşk-ı Memnu 11 yıl önce final yapmıştı! Bihter Ziyagil ölüm yıl dönümünde unutulmadı! Sosyal medyada gündem oldu ile ilgili etiketler aşk-ı memnu Bihter Ziyagil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.