Asit buharı kabusu: Rusya, Ukrayna'daki bir nitrik asit tankını vurdu!

Rus birlikleri, işgal etmeye çalıştıkları Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki Rubizhne şehrinde bulunan bir nitrik asit tankını vurdu. İnsanlar ve çevre için yıkıcı sonuçları olabilecek faciaya yönelik 'Lütfen ıslak gaz maskeleri hazırlayın!' açıklaması yapıldı. Nitrik asit buharının solunmasının korkunç sonuçlara yol açabileceği biliniyor.

Rusya, Ukrayna'yı işgal girişimi sırasında sivillere, çevreye ve sivil altyapılara zarar verebilecek eylemlerini hız kesmeden sürdürüyor.

RUSYA, NİTRİK ASİT TANKINI VURDU!

Rusya'nın Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki Rubizhne şehrinde bulunan bir nitrik asit tankını vurmasının ardından bölge halkı panik içinde.

Konuyla ilgili, Telegram hesabından açıklama Luhansk Bölgesel Askeri İdare Başkanı Serhii Haidai, çok çarpıcı ifadeler kullanarak insanları gaz maskesi bulmaları için uyardı. 

'LÜTFEN ISLAK YÜZ MASKELERİ HAZIRLAYIN'

Haidai, yerel sakinlere bomba sığınaklarından çıkmamalarını, binalardaki kapıları ve pencereleri sıkıca kapatmaları çağrısında bulundu ve “Gaz maskeleri nitrik asit buharına ve dumanlarına karşı korunmak için kullanılıyor. Lütfen ıslak yüz maskeleri hazırlayın,” ifadelerini kullandı.

FAZLA SOLUNURSA İNSANIN AKCİĞERİNİ ERİTEBİLİR

Nitrik asidin buharı, adeta bir kimyasal silahmışçasına tehdit yaratıyor. 

Nitrik asit solunduğunda, yutulduğunda ve cilt ve mukoza zarlarıyla teması halinde çok tehlikelidir. Zayıf zehirlenme belirtileri bronşit, hafif bronşiolit, baş dönmesi, hissizlik gibi semptomlara neden olabilir. Daha şiddetli zehirlenmeler ise akciğerlerin 'erimesine' ve ölüme neden olabilir.

Dünya, bölgeden gelen haberleri endişeyle izlemeye devam ediyor.

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

 

 

Asit buharı kabusu: Rusya, Ukrayna'daki bir nitrik asit tankını vurdu! ile ilgili etiketler Savaş Ukrayna Rusya nitrik asit asit buhar gaz maskesi kimyasal
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.