Aşırı sağcı Fransız liderden skandal karar: Başörtüsünü yasaklayacağım

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan aşırısı sağcı Marine Le Pen'den skandal bir vaat geldi. Le Pen, seçilmesi durumunda ülkede başörtüsünü yasaklamak istediğini söyledi. Diğer aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour da seçilirse 1 milyon sığınmacıyı Fransa’dan sınır dışı edeceğini söyledi.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı yarışı kızışıyor. Seçime yaklaştıkça adayların ırkçı ve İslamofobik vaatleri artıyor. Onlardan biri de Aşırı Sağcı Marine Le Pen.

BFM TV’de katıldığı bir programda skandal açıklamalara imza atan Le Pen"Kamusal alanda başörtüsünü yasaklamak istiyorum." dedi.

Okullarda başörtüsü takma yasağını genişletip kamusal alana yaymak istediğini söyleyen Le Pen, ayrıca göçün yasaklanmasıyla ilgili referandum yapacağını aktardı.

ZEMMOUR'DAN 1 MİLYON SIĞINMACIYI GÖNDERME VAADİ

Diğer aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour da seçilirse 1 milyon sığınmacıyı Fransa’dan sınır dışı edeceğini söyledi.

Zemmour France Info’da katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 5 yıllık görev süresince ülkeye 2 milyon sığınmacı getirdiğini ifade etti.

"Ben de 1 milyon yasa dışı, suçlu yabancı sığınmacıyı sınır dışı edeceğim." diyen Zemmour, çifte vatandaşlığı olan suçluların Fransız vatandaşlığını iptal etmeyi vadetti.

Aşırı sağcı Fransız liderden skandal karar: Başörtüsünü yasaklayacağım ile ilgili etiketler Fransa başörtüsü marine le pen yasaklama vaat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.