Aşının mucidinden üçüncü doz mesajı

BioNTech'in kurucularından Özlem Türeci, koronavirüs aşısında üçüncü doz tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türeci, iki dozun ardından bağışıklığın zamanla azalacağını vurgulayarak, üçüncü bir dozun gerekliliğine dikkat çekti.

BioNTech'in kurucularından Özlem Türeci, CNBC'de Kelly Evans'ın sunduğu "The Exchange" isimli programda konuştu.

Haber7'de yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta Pfizer CEO'su Albert Bourla, salgınla mücadelede bağışıklığı arttırmak için aşıları tamamlanmış kişilere 6-12 ay içerisinde üçüncü doz aşı yapılabileceğini ve ilerleyen süreçte aşıların her yıl tekrarlanması gerekebileceğini öne sürmüştü.

Bourla ile hemfikir olduğunu belirten Türeci, "Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. İnsanlarda aşı olduktan sonra ya da hastalandıktan sonra bağışıklık bir süre sonra düşüyor. Dolayısıyla aynı mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olmak gerekecek" değerlendirmesinde bulundu.

Aşının mucidinden üçüncü doz mesajı

Türeci, koronavirüsün mutasyona uğramasının da normal olduğunu söyleyerek, virüsün mutasyona uğramasının doğal bir süreç olduğunu dile getirdi. Türeci, "Bizim için bu durum bir sürpriz olmadı" dedi.

Aşının mucidinden üçüncü doz mesajı ile ilgili etiketler Koronavirüs korona aşısı Özlem Türeci üçüncü doz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.