Aşılamada sıra 40 yaş ve üzerine geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında konuştu. Pazartesiden itibaren 40 yaş ve üzerinin aşı programına ekleneceğini duyuran Bakan Koca, yerli koronavirüs aşısında sona gelindiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında konuştu.

Bakan Koca, aşı programındaki yeni adımı müjdeleyen Bakan Koca, "Yarın itibari ile 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız aşı programına dahil olacak." dedi.

Türk aşısında son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı, "Salgın kontrolünün sürekliliği ve aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

TAM NORMALLEŞMENİN 3 ŞARTI

Türkiye'de tam normalleşmenin 3 şartı olduğunu belirten Sağlık Bakanı Koca, "İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Üçüncüsü ise, salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır" diye konuştu.

Bakan Koca, 2 doz aşı olan kişilerin 3. doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmaların devam ettirildiğini de sözlerine ekledi.

 

Aşılamada sıra 40 yaş ve üzerine geldi ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı koronavirüs salgını
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.