Aşıla uygulaması nasıl kullanılır? Sağlık Bakanlığı Aşıla programı nasıl çalışır?

Sağlık Bakanlığı'nın aşılama takvimi belli oldu. Aşı takibini kolaylaştıracak bir uygulamayı hizmete sunan Sağlık Bakanlığı, Aşıla adlı uygulamanın nasıl çalıştığını, aşı takibi için geliştirilen aşıla programının detaylarını da paylaştı.

Aşıla uygulaması nasıl kullanılır, Sağlık Bakanlığı'nın aşı takibini kolaylaştıracak uygulaması Aşıla programı nasıl çalışır sorularının yanıtı haberimizde. Yeni tip koronavirüs aşı kayıtları, Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği "aşıla" mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Aşı uygulanmadan önce mutlaka "aşıla" mobil uygulaması üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak.

AŞILA UYGULAMASI NEDİR?

Mobil telefonlara indirilerek kullanılabilecek "aşıla" uygulaması ile Kovid-19 aşı kayıtları yapılacak. Bu kapsamda, aşıdan önce mutlaka "aşıla" üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. Önce kayıt sonra aşı yapılacak.

SON DAKİKA || Sağlık Bakanlığı geliştirdi! - Son Dakika Haberler Milliyet

AŞILA NASIL İNDİRİLİR?

Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına "https://asila.saglik.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

Aşıla mobil uygulaması "https://mobilmarket.saglik.gov.tr" adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecek. Uygulama yüklenirken, yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilecek. İndirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılacak.

Sağlık Bakanlığının geliştirdiği uygulama ile hekimler ve sağlık personeli, kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecek.

Aşıla uygulaması nasıl kullanılır? Sağlık Bakanlığı Aşıla programı nasıl çalışır? ile ilgili etiketler sağlık aşıla uygulaması aşıla uygulaması nasıl kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.