Aşil tendonu nedir? Vücutta nerede bulunur? Aşil tendonu koparsa ne olur?

Birçok sakatlık durumunda adını sıkça duyduğumuz aşil tendonu, arama motorlarında en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. Aşil tendonunun ne olduğu ve kopması durumunda ne olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, aşil tendonu nedir? Vücutta nerede bulunur? Aşil tendonu koparsa ne olur? Ayrıntılar haberimizde...

İnsan vücudunun arka bölümünde yer alan bir kas grubu olarak bilinen tendon, en kuvvetli dokular arasında yer almaktadır. Bu çerçevede, adını sıkça duyduğumuz aşil tendonun ne olduğu, vücudun neredesinde bulunduğu ve kopması durumunda ne olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, aşil tendonu nedir? Vücutta nerede bulunur? Aşil tendonu koparsa ne olur? Ayrıntılar haberimizde...

Aşil tendonu nedir? Vücutta nerede bulunur? Aşil tendonu koparsa ne olur?

AŞİL TENDONU NEDİR?

Yaklaşık 6 cm genişliğindeki baldırdaki kaygan görünümlü dokuya aşil tendonu denilmektedir. İnsan vücudunun arka bölümünde yer alan bir kas grubu olarak bilinen tendon, en kuvvetli dokular arasında yer almaktadır.

Kasları kemiklere bağlayan bu yapı dışarıdan gelebilecek darbelere karşı vücudu korur. Kopması sonucunda vücudun normal seyrinde aksaklıklar meydana gelir.

AŞİL TENDONU VÜCUDUN NERESİNDE BULUNUR?

Aşil tendonu, bacağın baldır kaslarının büyük tendonu, ayak bileğinin arkasında topuğa tutunur.

Baldırın arka bölümündeki kas grubunun topuk kemiğine birleşmesini sağlayan yapıya Akhilleus'un öyküsünden esinlenilerek Aşil tendonu adı verilmiştir.

AŞİL TENDONU KOPARSA NE OLUR?

Aşil tendonunun kopmasına tıpta "Aşil Tendon Rüptürü" denmektedir.

Aşil tendonunun kopması kişinin günlük hayatta yaptığı basit hareketlere kadar vücudu etkiler. Bu noktada yürümede zorlaşma hatta derin yırtık ve kopmalarda ayakta durmakta zorlanma gibi etkiler görülür.

Kopma sonucu şiddetli bir ağrı hissedilir. Şişmeler ve hareket ettirememeler kopmaya dair en önemli belirtiler arasında yer alıyor.

Aşil tendonu nedir? Vücutta nerede bulunur? Aşil tendonu koparsa ne olur? ile ilgili etiketler Tendon Aşil tendonu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.