‘ASIL SORUNUMUZ SOYKIRIM YALANININ İÇİMİZDEKİ SAVUNUCULARI!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, ABD Başkanı Biden'ın sözde Ermeni soykırımı tanıma kararını konuştu.

ŞENER: BİZİM TARİHİMİZDE SOYKIRIM YOK!

Nedim Şener, “Meselede hukukiden öte ahlaki bir durum var. Türkiye ve Osmanlı tarihinde böyle bir soykırım, suç olacak bir konu yok. Yaşanan olaylar farklı. Ermenilerin o tarihte Fransa’nın ve Rusya’nın dönemsel olarak değişen etkisiyle Osmanlı İmparatorluğu’na yaptığı bir ihanet var. Buna karşı devletin aldığı bir tedbir var. Burada soykırım suçu yok. Öyle tanımlanmış bir suçta yok. Fransa’nı tarihinde var, Fransız olsam, Alman olsam ecdadımı savunamam. Ancak ben bir Türk olarak ecdadımı savunurum. Çünkü Türklerin insanlık tarihinden itibaren aile, ahlak, toplum, devlet dışında yaptığı hiçbir şey yoktur. Kahramanca savaşarak mücadelesini gerçekleştirmiştir. Hiçbir zaman ahlaksızlığın içinde bulunmamıştır. Bir hadis var, ‘Bir kişiye nefretinizden dolayı bir kavme nefret beslemeyin’ diye, aynı bu durum. Tutupta bir kitleyi yok etmedi. Ecdadımız savunulacak bir ecdad. Batılılar, Fransa, İtalya, Almanya, ABD gibi sadece Kızılderili olduğu için o toprakları işgal ettiler. Onlar ‘keşif’ diyorlar tabi. İnsanları paramparça ettiler. Türkiye’yi çığrından çıkarmak, aşırı tepkiler vererek yanlışa sürüklemek gibi bir amacı var Biden yönetiminin. Bizim sıkıntımız içimizdeki soykırım savunucuları. Bizi izleyenlere ABD’nin ne yaptığı ile beraber, içimizdeki sizin kafanızda soru işaretleri oluşturacak durumlara açıklık getirmek. Göreviniz şu, bugün ülkede terör karşı savaşan varsa sizin de bilgi nöbetinize geçmeniz lazım. Ermenilerin soykırım iddialarına karşı Türklerin hakı tezlerini duymanız lazım.” fadelerini kullandı.

YARAR: TÜRK MİLLETİ OLARAK GEÇMİŞ VE GELECEĞİMİZ SORUMLULUĞUMUZDUR!

Mete Yarar, “Türk milleti kavramı yalnızca şu anda yaşayanları değil, aslında geçmişimiz ve bundan sonra doğacak nesli de ifade ediyor. Bu nedenle yalnızca kendimiz ile ilgili sorumluluğumuz değil, geçmişimiz ve geleceğimizle sorumluluğumuzdur. Geçmişten bize gelen emaneti Türk milleti olarak çok daha ileri bir seviye aktarmamız gerekiyor. Zaman zaman içimizde de Ermeni soykırımı iddiasını dile getirenlerin çok itibar gördüğünü biliyoruz. Sayın Büyükelçimiz Uuç Ülker de söyledi. Ermeni soykırımı iddiaları onların iddiasına göre yalnızca 1915’i değil Atatürk dönemini de içine alan bir dönemi kapsadığını söylemişti. Siyaseten çok iyi yerlere götürüyoruz bu iddiayı ve söyleyenleri, gazeteci olarak inanılmaz ünvanlar veriyoruz, romancı olarakta baş tacı yapıyoruz.“ dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘ASIL SORUNUMUZ SOYKIRIM YALANININ İÇİMİZDEKİ SAVUNUCULARI!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına biden sözde soykırım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.