Aşıda yeni aşamaya geçiliyor!

Aşıda yeni aşamaya geçiliyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabileceklerini açıkladı. Koca, ayrıca risk grubunda bulunan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alanların öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programında ikinci aşamaya geçileceğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Bakan Koca yeni aşamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Aşı programında yeni gruba geçiyoruz. Aşısı sisteme tanımlanmış olan vatandaşlarımız 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler. Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi.

Risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı. En kısa sürede en çok riskli vatandaşımızı korumak istiyoruz."

Aşıda yeni aşamaya geçiliyor!

Türkiye'de aşı programında ikinci kademeye geçilmesi ile birlikte aşılan kişi sayısında da ciddi bir artış gerçekleşecek. 

Türkiye'de şu ana kadar 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar ile sağlık ve salgınla mücadelede ön saflarda yer alan mesleklerde yer alan kişilerin aşıları gerçekleşmişti. 

Şu ana kadar aşıda toplam ulaşılan doz sayısı 14 milyon 652 bin 659'a ulaşmış durumda. Bunlardan 8 bin 217 bin 124'ü ilk doz aşıları kapsıyor. 6 milyon 435 bin 535 kişiye ise ikinci doz aşıları yapılmış durumda. Birinci aşamadakilerin aşılamaları tamamlandığında yaklaşık 9 milyon kişinin her iki dozu da bitmiş olacak. Bu da Türkiye'nin yaklaşık 9'de birinin aşılandığı anlamına geliyor. 

Aşıda yeni aşamaya geçiliyor! - Resim : 2

Aşıda yeni aşamaya geçiliyor! ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.